Steeds meer diefstallen babymelkpoeder | RetailDetail

Steeds meer diefstallen babymelkpoeder

Steeds meer diefstallen babymelkpoeder

Het voorbije jaar zijn er bij de politie ongeveer 900 meldingen binnengekomen van dieven die in supermarkten babymelkpoeder wilden stelen. Een jaar eerder was er bijna geen enkele melding van zulke feiten.

Georganiseerde misdaad

Die diefstallen worden zelden voor eigen gebruik gepleegd: "Het zijn opkopers, helers die deze goederen van de winkeldieven afnemen. En daar verdienen de winkeldieven aan", aldus een politiewoordvoerder aan de NOS. Detailhandel Nederland vreest dat de 900 meldingen slechts het begin zijn: "Ze komen uit Oost-Europa, denken dat hier veel te halen valt", stelt secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg.

 

Detailhandel Nederland hoopt dan ook dat de politie extra aandacht geeft aan het probleem. De politie laat in een reactie aan de NOS weten dat ze regelmatig overleg pleegt met de betrokkenen, om zo de diefstallen preventief te voorkomen.

 

Babymelkpoeder is vooral gewild in China, waar na een schandaal waardoor 300.000 kinderen ziek werden en zes het leven lieten, het vertrouwen in de lokale merken volledig is verdwenen. De prijzen liggen in China dan ook vijf tot zes keer hoger dan in Nederland. Naast de diefstallen wordt het babymelkpoeder ook in grote hoeveelheden opgekocht bij Nederlandse supermarkten, wat ze al heeft aangezet om beperkingen op te leggen op het aantal gekochte items.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.