Steeds meer diefstallen babymelkpoeder | RetailDetail

Steeds meer diefstallen babymelkpoeder

Steeds meer diefstallen babymelkpoeder

Het voorbije jaar zijn er bij de politie ongeveer 900 meldingen binnengekomen van dieven die in supermarkten babymelkpoeder wilden stelen. Een jaar eerder was er bijna geen enkele melding van zulke feiten.

Georganiseerde misdaad

Die diefstallen worden zelden voor eigen gebruik gepleegd: "Het zijn opkopers, helers die deze goederen van de winkeldieven afnemen. En daar verdienen de winkeldieven aan", aldus een politiewoordvoerder aan de NOS. Detailhandel Nederland vreest dat de 900 meldingen slechts het begin zijn: "Ze komen uit Oost-Europa, denken dat hier veel te halen valt", stelt secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg.

 

Detailhandel Nederland hoopt dan ook dat de politie extra aandacht geeft aan het probleem. De politie laat in een reactie aan de NOS weten dat ze regelmatig overleg pleegt met de betrokkenen, om zo de diefstallen preventief te voorkomen.

 

Babymelkpoeder is vooral gewild in China, waar na een schandaal waardoor 300.000 kinderen ziek werden en zes het leven lieten, het vertrouwen in de lokale merken volledig is verdwenen. De prijzen liggen in China dan ook vijf tot zes keer hoger dan in Nederland. Naast de diefstallen wordt het babymelkpoeder ook in grote hoeveelheden opgekocht bij Nederlandse supermarkten, wat ze al heeft aangezet om beperkingen op te leggen op het aantal gekochte items.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.