Sterk kwartaal voor Franse drankengroep Rémy Cointreau

Sterk kwartaal voor Franse drankengroep Rémy Cointreau

Sterk kwartaal voor Franse drankengroep Rémy Cointreau

Rémy Cointreau, bekend van cognac Rémy Martin, likeur Cointreau en sterkedrank Metaxa, heeft de omzet over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar bijna dubbel zo snel zien oplopen als analisten hadden verwacht.

9% autonome groei

De omzet steeg in het derde kwartaal autonoom met bijna 9% tot 323 miljoen euro, waar analisten op slechts +4,2% hadden gerekend. Die sterke prestatie is vooral te danken aan de Chinezen, die in aanloop naar het Chinese Nieuwjaar (dat dit jaar ook nog eens zeer vroeg viel, op 28 januari) flink wat cognac en likeur insloegen. Voor cognacmerk Rémy Martin bedroeg de omzetgroei zelfs 21%.

 

Over de eerste negen maanden van het boekjaar zag de Franse drankengroep zijn omzet met 4,7% groeien tot 836,7 miljoen euro. De autonome omzetgroei bedroeg 6%, maar negatieve wisselkoersen drukten het resultaat met 1,3%. Ook hier is de cognacactiviteit de grote motor (+11,2%), al zet ook de tak likeuren en sterkedranken een mooie groei van 4,1% neer. De groep bevestigt dan ook zijn eerdere prognose van omzet- en winstgroei voor het hele jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).