Strengere controles supermarktleveranciers | RetailDetail

Strengere controles supermarktleveranciers

Strengere controles supermarktleveranciers

Supermarkten gaan hun leveranciers strenger controleren. Daarover zijn donderdag afspraken gemaakt met het Centraal Bureau Levenshandel (CBL)

Misstanden

Aanleiding hiervoor zijn de vele recente voedselschandalen. Directeur Marc Jansen van CBL zegt een eind te willen maken aan de stroom onaangename verrassingen over misstanden in de voedselketen, meldt Nuzakelijk.nl.

 

Leveranciers kunnen daarom intensievere controles verwachten. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken of er in verpakkingen zit wat het etiket vermeldt en of de financiële huishouding op orde is. Daarbij zijn ze verplicht zich te houden aan de standaarden van de Global Food Safety Initiative (GFSI), een internationale non-profitorganisatie die als doel heeft wereldwijde standaarden in de voedselindustrie te implementeren.

 

Eisen

Verder moeten leveranciers duidelijk maken waar de ingrediënten van huismerken vandaan komen. Ook zijn supermarkten en foodservicebedrijven verplicht om producten en leveranciers te rangschikken op risicokans.

 

Mocht er een misstand aan het licht komen, dan eist het CBL dat informatie over leveranciers wordt uitgewisseld in geval van verdenking of overtreding van de afspraken. Autoriteiten als de NVWA, Fiod en Interpol kunnen daardoor meer, betere en actuelere informatie verstrekken aan supermarkten en foodservices

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.