Subway en Douwe Egberts gaan samenwerken

Subway en Douwe Egberts gaan samenwerken

Vele mensen drinken graag een degelijk kopje koffie bij hun middag- of avondmaal. Bij Subway zullen ze daarom binnenkort bij alle filialen Douwe Egberts voorgeschotelen. Ongeveer veertig filialen bieden nu al koffie van Douwe Egberts aan; na de zomer zal die beschikbaar worden gemaakt in alle filialen.

DE wegens "Focus op kwaliteit"

Subway gaat de samenwerking met Douwe Egberts aan, om er voor te zorgen dat de kwaliteit van de koffie overal hetzelfde is. "Onze franchisers hebben de beschikking over prachtige apparatuur, maar daar kan je nog steeds slechte koffie mee schenken.", zegt Justin Goes, area development manager bij Subway, aan Out of Home.

 

"Verschillende franchisers hebben nu een te dure, niet werkende oplossing. Soms ligt de focus niet genoeg op kwaliteitsbewaking. In het begin gaat het goed, maar een jaar later is de kwaliteit achteruitgegaan", gaat Goes verder. Net om die reden wordt nu dus de samenwerking met Douwe Egberts aangegaan.

 

Ironisch genoeg ruilde McDonalds in 2011 net om die reden Douwe Egberts in voor het Italiaanse merk Segafredo. Volgens McDonalds past dat merk beter bij hun 'good food fast'-strategie.

Tags: