Subway en Douwe Egberts gaan samenwerken

Subway en Douwe Egberts gaan samenwerken

Vele mensen drinken graag een degelijk kopje koffie bij hun middag- of avondmaal. Bij Subway zullen ze daarom binnenkort bij alle filialen Douwe Egberts voorgeschotelen. Ongeveer veertig filialen bieden nu al koffie van Douwe Egberts aan; na de zomer zal die beschikbaar worden gemaakt in alle filialen.

DE wegens "Focus op kwaliteit"

Subway gaat de samenwerking met Douwe Egberts aan, om er voor te zorgen dat de kwaliteit van de koffie overal hetzelfde is. "Onze franchisers hebben de beschikking over prachtige apparatuur, maar daar kan je nog steeds slechte koffie mee schenken.", zegt Justin Goes, area development manager bij Subway, aan Out of Home.

 

"Verschillende franchisers hebben nu een te dure, niet werkende oplossing. Soms ligt de focus niet genoeg op kwaliteitsbewaking. In het begin gaat het goed, maar een jaar later is de kwaliteit achteruitgegaan", gaat Goes verder. Net om die reden wordt nu dus de samenwerking met Douwe Egberts aangegaan.

 

Ironisch genoeg ruilde McDonalds in 2011 net om die reden Douwe Egberts in voor het Italiaanse merk Segafredo. Volgens McDonalds past dat merk beter bij hun 'good food fast'-strategie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Analyse: Hoe Colruyt Group zich wapent voor een prijsoorlog

14/12/2017

Ondanks krimpende marges zal Colruyt niet afstappen van zijn laagsteprijsgarantie: om een eventuele prijsoorlog te financieren zoekt de retailer zijn heil in automatisering, productiviteitswinst en iets kleinere winkels.

Albert Heijn stopt met AH to go in Duitsland

14/12/2017

Albert Heijn heeft besloten om zijn Duitse gemakswinkels van AH to go te sluiten. Volgens het supermarktbedrijf heeft de keten er te weinig ruimte om te groeien. AH to go is al vijf jaar actief in Duitsland.

Back to top