SuperFair opent eerste biologische discountsupermarkt | RetailDetail

SuperFair opent eerste biologische discountsupermarkt

SuperFair opent eerste biologische discountsupermarkt

Vandaag, 4 februari, opent in de Biltstraat in Utrecht de eerste voordelige biologische supermarkt SuperFair. SuperFair is een initiatief van HWBiofoods door Harry Westra, ex-topman van Vomar en Hoogvliet.

Andere prijsbeleving dan bestaande biosupermarkten

Westra wil met de nieuwe biologische winkel van 500 m2 een groot publiek laten kennismaken met biologische producten. ”SuperFair werkt met wekelijkse aanbiedingen, heeft veel verpakkingsloze producten en verkoopt een groot aantal producten die je ook in de supermarkt kunt vinden tegen supermarktprijzen. Dat alles maakt dat de klant een andere prijsbeleving zal ervaren bij SuperFair dan bij bestaande formules”, zo laat Westra weten.


Het onderscheid in de markt zit hem volgens Westra “in de prijsbeleving, in de compleetheid van het (vers)assortiment en de toegankelijkheid en frisheid van onze communicatie. Daarnaast is de winkel Pin Only, composteren we ons eigen organische afval en hebben we 300 producten die we verpakkingsloos aanbieden”.


Recyclebar voor gebruikte spullen

SuperFair brengt een compleet biologisch assortiment met nadruk op de versartikelen agf, brood en kaas. “Daarnaast verkopen we ongeveer 400 glutenvrije producten en 10 vegetarische producten. En zoals gezegd 300 producten in bulk zonder verpakking.”

 

Een ander specifiek service-element is de Recyclebar. Harry Westra: “Dit is een ruimte waar klanten hun gebruikte spullen in kunnen leveren die wij met onze partners een tweede leven geven. Uniek hier is de mogelijkheid om ook vreemde valuta en kurken in te leveren.”

 

Hoewel Westra zelf zegt dat zijn plannen met SuperFair voorlopig niet verder gaan dan deze pilotwinkel - “Bij gebleken succes kijken we verder” - ontdekte het Noordhollands Dagblad alvast dat HWBiofoods een vergunning heeft aangevraagd voor een tweede SuperFair-vestiging in het voormalig Multimate-pand in Heemskerk. Deze winkel zou al op 1 mei de deuren openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.