SuperFair opent eerste biologische discountsupermarkt

SuperFair opent eerste biologische discountsupermarkt

Vandaag, 4 februari, opent in de Biltstraat in Utrecht de eerste voordelige biologische supermarkt SuperFair. SuperFair is een initiatief van HWBiofoods door Harry Westra, ex-topman van Vomar en Hoogvliet.

Andere prijsbeleving dan bestaande biosupermarkten

Westra wil met de nieuwe biologische winkel van 500 m2 een groot publiek laten kennismaken met biologische producten. ”SuperFair werkt met wekelijkse aanbiedingen, heeft veel verpakkingsloze producten en verkoopt een groot aantal producten die je ook in de supermarkt kunt vinden tegen supermarktprijzen. Dat alles maakt dat de klant een andere prijsbeleving zal ervaren bij SuperFair dan bij bestaande formules”, zo laat Westra weten.


Het onderscheid in de markt zit hem volgens Westra “in de prijsbeleving, in de compleetheid van het (vers)assortiment en de toegankelijkheid en frisheid van onze communicatie. Daarnaast is de winkel Pin Only, composteren we ons eigen organische afval en hebben we 300 producten die we verpakkingsloos aanbieden”.


Recyclebar voor gebruikte spullen

SuperFair brengt een compleet biologisch assortiment met nadruk op de versartikelen agf, brood en kaas. “Daarnaast verkopen we ongeveer 400 glutenvrije producten en 10 vegetarische producten. En zoals gezegd 300 producten in bulk zonder verpakking.”

 

Een ander specifiek service-element is de Recyclebar. Harry Westra: “Dit is een ruimte waar klanten hun gebruikte spullen in kunnen leveren die wij met onze partners een tweede leven geven. Uniek hier is de mogelijkheid om ook vreemde valuta en kurken in te leveren.”

 

Hoewel Westra zelf zegt dat zijn plannen met SuperFair voorlopig niet verder gaan dan deze pilotwinkel - “Bij gebleken succes kijken we verder” - ontdekte het Noordhollands Dagblad alvast dat HWBiofoods een vergunning heeft aangevraagd voor een tweede SuperFair-vestiging in het voormalig Multimate-pand in Heemskerk. Deze winkel zou al op 1 mei de deuren openen.

Tags: