Supermarkt in Antwerpse markthal De Criée wordt AD Delhaize | RetailDetail

Supermarkt in Antwerpse markthal De Criée wordt AD Delhaize

Supermarkt in Antwerpse markthal De Criée wordt AD Delhaize
Shutterstock

AD Delhaize wordt de uitbater van de supermarkt in de Antwerpse markthal De Criée, vlakbij het Centraal Station. Dat werd aan onze redactie bevestigd door David Magnus, filiaalmanager van De Criée.

Drie gegadigden

Volgens Magnus waren er met de Colruyt Group en Carrefour nog twee gegadigden voor de supermarkt, die tot nu toe in eigen beheer wordt uitgebaat door eigenaar Groep Achiel De Witte, maar uiteindelijk werd dus voor een vestiging van Delhaize gekozen. “Dat is een lange weg geweest, maar op een gegeven moment hebben we bekeken wat het beste bij ons zou passen en op alle vlakken is Delhaize daar het beste uitgekomen”, aldus David Magnus aan onze redactie.

 

Delhaize zal in De Criée alvast geen speciaal assortiment voeren, maar zal wel samenwerken met de slagers en de poelier die in de markthal te vinden zijn. Op basis van groenten en fruit wordt er in De Criée sterk gesteund op Groep Achiel De Witte, die van oorsprong een groothandelaar is in groenten en fruit.

 

Met de komst van Delhaize is De Criée vrijwel volledig ingevuld. In januari komt er nog een restaurant dat ook uitgebaat zal worden door Groep Achiel De Witte. Voorheen was er in de markthal een vestiging van Spar te vinden, maar dat contract werd bij de overname stopgezet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.