Supermarkt in Antwerpse markthal De Criée wordt AD Delhaize

Supermarkt in Antwerpse markthal De Criée wordt AD Delhaize

AD Delhaize wordt de uitbater van de supermarkt in de Antwerpse markthal De Criée, vlakbij het Centraal Station. Dat werd aan onze redactie bevestigd door David Magnus, filiaalmanager van De Criée.

Drie gegadigden

Volgens Magnus waren er met de Colruyt Group en Carrefour nog twee gegadigden voor de supermarkt, die tot nu toe in eigen beheer wordt uitgebaat door eigenaar Groep Achiel De Witte, maar uiteindelijk werd dus voor een vestiging van Delhaize gekozen. “Dat is een lange weg geweest, maar op een gegeven moment hebben we bekeken wat het beste bij ons zou passen en op alle vlakken is Delhaize daar het beste uitgekomen”, aldus David Magnus aan onze redactie.

 

Delhaize zal in De Criée alvast geen speciaal assortiment voeren, maar zal wel samenwerken met de slagers en de poelier die in de markthal te vinden zijn. Op basis van groenten en fruit wordt er in De Criée sterk gesteund op Groep Achiel De Witte, die van oorsprong een groothandelaar is in groenten en fruit.

 

Met de komst van Delhaize is De Criée vrijwel volledig ingevuld. In januari komt er nog een restaurant dat ook uitgebaat zal worden door Groep Achiel De Witte. Voorheen was er in de markthal een vestiging van Spar te vinden, maar dat contract werd bij de overname stopgezet.