Supermarkt Boon daagt Aldi voor Raad van State | RetailDetail

Supermarkt Boon daagt Aldi voor Raad van State

Supermarkt Boon daagt Aldi voor Raad van State

Supermarkt Exploitatie Boon, de eigenaar van supermarkt MCD in Ochten, trekt naar de Raad van State tegen de komst van een filiaal van discountketen Aldi. Die zou onder andere voor parkeeroverlast zorgen.

Nieuwe parkeereisen

De supermarkt vraagt zich vooral af waarom Aldi zich niet moet houden aan de nieuwe en strengere parkeereisen in de gemeente. Dat moet volgens de gemeente zelf niet, omdat het akkoord met Aldi al dateert van voor de invoering van de nieuwe reglementering. Daarnaast vreest MCD natuurlijk ook de concurrentie van Aldi: Volgens hen is er geen plek meer voor nog een supermarkt op het Mr. M. van Drielplein, waar Aldi zich wil vestigen.

 

Ook een aantal andere bedrijven hebben bezwaar aangetekend tegen de komst van Aldi. Supermarkt Exploitatie Boon wil volgens De Gelderlander niet meer commentaar kwijt over hun klacht bij de Raad van State.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.