Supermarkt Boon daagt Aldi voor Raad van State | RetailDetail

Supermarkt Boon daagt Aldi voor Raad van State

Supermarkt Boon daagt Aldi voor Raad van State

Supermarkt Exploitatie Boon, de eigenaar van supermarkt MCD in Ochten, trekt naar de Raad van State tegen de komst van een filiaal van discountketen Aldi. Die zou onder andere voor parkeeroverlast zorgen.

Nieuwe parkeereisen

De supermarkt vraagt zich vooral af waarom Aldi zich niet moet houden aan de nieuwe en strengere parkeereisen in de gemeente. Dat moet volgens de gemeente zelf niet, omdat het akkoord met Aldi al dateert van voor de invoering van de nieuwe reglementering. Daarnaast vreest MCD natuurlijk ook de concurrentie van Aldi: Volgens hen is er geen plek meer voor nog een supermarkt op het Mr. M. van Drielplein, waar Aldi zich wil vestigen.

 

Ook een aantal andere bedrijven hebben bezwaar aangetekend tegen de komst van Aldi. Supermarkt Exploitatie Boon wil volgens De Gelderlander niet meer commentaar kwijt over hun klacht bij de Raad van State.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.