Supermarkten ontsmetten, een nieuwe markt

Shutterstock

Winkels desinfecteren, het is een nieuw gat in de markt in coronatijden. Zo worden in Hoboken de supermarkten Hoboken Market en Versmarkt De Vos elke drie dagen volledig ontsmet door een gespecialiseerde firma.

 

Desinfecteren en vernevelen

Supermarktondernemer Ferit Kirtan laat zijn beide handelszaken per drie dagen steeds professioneel ontsmetten. "Ik maak me sterk dat ik de eerste onafhankelijke eigenaar ben die zulke drastische beslissingen neemt. Dat schoonmaken kost me ook geld. Maar de veiligheid van mijn personeel en klanten is veel belangrijker", redeneert Kirtan.

 

Voor de firma die de ontsmettingen uitvoert, vormt de retail een nieuwe en groeiende markt. Vroeger kwam het bedrijf vooral in supermarkten als er schimmels in koelcellen waren aangetroffen, zo meldt Gazet van Antwerpen, nu laten steeds meer bedrijven zelfs ‘s nachts hun werkruimtes desinfecteren om de volgende dag weer aan de slag te kunnen.

 

De ruimtes worden dan eerst van kop tot teen schoongemaakt, om vervolgens een desinfecterend product in de lucht te vernevelen. Mogelijk aanwezige bacteriën worden daarbij ook gedood, klinkt het. Ingrijpend en duur, maar: "als ik Marc Van Ranst hoor praten, kan ik niet anders", vindt Kirtan alvast.