Supermarkten stunten ook met dieronvriendelijke vleeswaren

Supermarkten stunten ook met dieronvriendelijke vleeswaren

De twaalf grootste supermarkten hebben van januari tot en met oktober van dit jaar 3.800 keer met vleeswaren gestunt. Zo’n 93 procent van deze aanbiedingen betrof vleeswaren zonder dierenwelzijnskeurmerk. Dit blijkt uit de vernieuwde foldermonitor van Wakker Dier.

Zonder keurmerk

De organisatie heeft een brief aan de twaalf Nederlandse supermarktorganisaties gestuurd. Hierin staat een verzoek om te stoppen met de promotie van dieronvriendelijke vleeswaren zonder dierenwelzijnskeurmerk. De campagne van Wakker Dier tegen de 'kiloknaller' richt zich vanaf nu immers ook op gestunt met dieronvriendelijke vleeswaren.

 

Vleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk stonden slechts zo’n 207 keer in de folders, 7 procent van het totaal aantal vleeswarenaanbiedingen. Het grootste deel daarvan droeg één ster van het Beter Leven-keurmerk (210 aanbiedingen). Elf aanbiedingen droegen twee sterren. Biologische vleeswaren werden 49 keer aangeprezen.

 

Het aandeel van de promoties voor vleeswaren dat een dierenwelzijnskeurmerk heeft is daarmee nog lager dan bij vers vlees. Hier had in de dezelfde periode 15 procent van de aanbiedingen een dierenwelzijnskeurmerk.

Tags: