Supermarktketen Jumbo pakt uit met eigen hockeyketen

Archieffoto: jonge vrouwen spelen hockey op gras
Foto: Shutterstock

De voormalige keten van hockeyspeciaalzaken Hockey Republic gaat verder onder de naam Jumbo Hockey. Eerder lanceerde de Nederlandse supermarktgroep al Jumbo Golf, waar de hockeyformule ook onder valt.

 

Stap naar samenvoeging 

De vijf Nederlandse winkels van Hockey Republic gaan binnenkort verder als Jumbo Hockey: zaterdag opent de eerste getransformeerde vestiging onder de nieuwe naam in Utrecht. De winkels in Breda, Bussum, Heemstede en Rijswijk volgen binnenkort. 

 

Jumbo Sport, dat Hockey Republic in november overnam, telt acht "superstores" en een webshop, en is gespecialiseerd in alles rond de golfsport. Beide sporten zijn complementair qua doelgroepen, heette het toen, en bovendien zag CEO Bart van Pelt mogelijkheden om de backoffice met elkaar te delen en aan synergievoordelen te komen.

 

Het was bij de overname in eerste instantie de bedoeling dat de twee formules zelfstandig zouden verdergaan, maar later worden samengevoegd zodat het gecombineerde golf- en hockeyaanbod op alle dertien locaties verkrijgbaar wordt. De naamsverandering is nu mogelijk een tussenstap naar die samensmelting.