Supermarktketen Plus groeit sterk in 2015 | RetailDetail

Supermarktketen Plus groeit sterk in 2015

Supermarktketen Plus groeit sterk in 2015

De supermarkten van Plus hebben in 2015 8,8 procent meer omzet binnen gehaald dan een jaar eerder. Dat was voor een groot stuk wel te danken aan de extra omzetweek, die 2015 had ten opzichte van 2014.

Stijgend marktaandeel

Toch zijn de cijfers voor Plus bijzonder positief te noemen. Het bedrijf zegt zelf dat het dubbel zo hard groeit als de rest van de markt. Het marktaandeel van Plus is dan ook gegroeid van 5,9 procent naar 6,2 procent. Het aantal supermarkten groeide daarbij ook van 255 naar 262. De consumentenomzet bij Plus kwam in 2015 uit op 2,23 miljard euro.


De algemeen directeur van Plus, Jan Brouwer, zegt dat de groei voor een groot stuk te danken is aan de invoering van het nieuwe concept Briljant. Dat is momenteel al te vinden bij ongeveer 190 supermarkten. Daarnaast heeft de keten in 2015 ook ingezet op een verbeterd prijsimago.


Plus is in mei van vorig jaar ook begonnen met de onlineverkoop, maar dat onderdeel draagt momenteel nog niet bij tot de groei van het bedrijf. De keten ziet het vooral als een manier om een betere service te bieden aan zijn klanten en een mogelijkheid voor nieuwe groeikansen, zoals het leveren aan bedrijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

Nieuw etiket Albert Heijn toont toegevoegde suikers

11/06/2018

Albert Heijn wil transparanter communiceren over de voedingswaarde van zijn huismerken: een nieuw etiket biedt meer informatie. Bovendien start de retailer een suikercampagne en haalt een miljard suikerklontjes uit zijn producten.  

Bavaria wordt Swinkels Family Brewers

11/06/2018

Brouwerijgroep Bavaria (bekend van bieren als Bavaria, Swinckels, Palm en Rodenbach) kiest voor "een nieuwe naam die beter past bij de grote verscheidenheid aan merken die ze produceert": de groep neemt de naam van de eigenaarsfamilie, Swinkels, aan.

Alliantie tussen Carrefour en Système U is een feit

11/06/2018

Carrefour en Système U starten een vijfjarig partnership voor de inkoop van grote nationale en internationale merken. De samenwerking moet ook de Franse landbouwsector ten goede komen, zeggen de betrokkenen.