Taco Bell komt naar Nederland

Taco Bell komt naar Nederland

Taco Bell, ’s werelds grootste fast-foodketen met Mexicaanse keuken, opent komende maand zijn eerste Nederlandse vestiging in Eindhoven. Het nieuwe restaurant is het eerste van ruim twintig geplande restaurants in Nederland in de komende vier jaar.  

 

Eindhoven krijgt Nederlandse primeur

De eerste Taco Bell van Nederland komt in het stadscentrum van Eindhoven te liggen. Het restaurant krijgt een 'urban design' met Californische invloeden en er komt een muur met een kunstwerk van lokale designers. Het pand heeft tachtig zitplaatsen, gratis wifi en oplaadpunten voor telefoons en laptops.

 

“We kijken ernaar uit om Nederland te laten genieten van onze gedurfde smaken en verse ingrediënten”, zegt Andrew Stewart, franchisenemer voor Taco Bell in Nederland. “We hebben al een trouwe groep van fans in dit land en we zien daarom een grote kans voor Taco Bell. We brengen graag Más Taste, Más Value en Más Heart naar de Nederlandse consument.”

 

Naar 9.000 restaurants wereldwijd

De Mexicaans getinte fast-foodketen bouwt hiermee verder aan zijn internationale groei. Op dit moment heeft Taco Bell meer dan 300 restaurants in 26 landen buiten de Verenigde Staten. De keten wil de komende tien jaar 1.000 vestigingen buiten Amerika openen. Tegen 2022 wil Taco Bell als merk 15 miljard dollar waard zijn en 9.000 restaurants wereldwijd hebben. Na de start in Eindhoven zal Taco Bell later dit jaar meer restaurants openen in Nederland. 


Op de kaart staan vooral Tex-Mex-klassiekers als taco’s, burrito’s en nacho’s. Voor de Nederlandse markt komt bijvoorbeeld een nieuw soort quesadilla op het menu en wordt er ook verse 'Pico de Gallo'-salsa toegevoegd.