Take Five opent binnenkort eerste espressobar

Take Five opent binnenkort eerste espressobar

Take Five opent binnenkort eerste espressobar
http://www.shutterstock.com/pic-99664388/stock-photo-prepares-espresso-in-his-coffee-shop-close-up.html?src=JOBxReZm1ZP9anUlWVejUQ-1-1

In Gent opent in de herfst van 2016 de eerste vestiging van Take Five Espressobar. Daar kunnen klanten terecht voor koffie die wordt klaargemaakt door opgeleide barista’s. De oprichters hebben ook al plannen voor verdere expansie.

Thee, koffie en huisgemaakte frisdranken

Take Five neemt dan ook zijn koffie af van koffiebranders die zich richten op specialty-koffie. Ook niet-koffiedrinkers kunnen bij Take Five terecht: er wordt thee geserveerd die werd geselecteerd door theesommeliers en zullen ook huisgemaakte frisdranken te vinden zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om elke dag ontbijt of brunch te nuttigen en is er een uitgebreid aanbod aan gebak, dat dagvers wordt klaargemaakt.

 

“Het is met heel veel trots dat ik binnenkort in mijn eigen stad Gent de deuren van de eerste Take Five kan openen. Samen met ons team hebben we lang gewerkt om het concept op punt te stellen en we zijn er dan ook van overtuigd dat de consument vlot zijn weg naar ons zal vinden”, zegt medeoprichter Alexis Ywaska.

 

Ywaska wordt bijgestaan door Lode Verscheure, één van de drijvende krachten achter het winkelconcept Cook & Serve. Na de opening van de eerste vestiging wil Take Five snel uitkijken naar mogelijkheden voor meerdere vestigingen in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.