Take Five opent binnenkort eerste espressobar

Take Five opent binnenkort eerste espressobar

Take Five opent binnenkort eerste espressobar
http://www.shutterstock.com/pic-99664388/stock-photo-prepares-espresso-in-his-coffee-shop-close-up.html?src=JOBxReZm1ZP9anUlWVejUQ-1-1

In Gent opent in de herfst van 2016 de eerste vestiging van Take Five Espressobar. Daar kunnen klanten terecht voor koffie die wordt klaargemaakt door opgeleide barista’s. De oprichters hebben ook al plannen voor verdere expansie.

Thee, koffie en huisgemaakte frisdranken

Take Five neemt dan ook zijn koffie af van koffiebranders die zich richten op specialty-koffie. Ook niet-koffiedrinkers kunnen bij Take Five terecht: er wordt thee geserveerd die werd geselecteerd door theesommeliers en zullen ook huisgemaakte frisdranken te vinden zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om elke dag ontbijt of brunch te nuttigen en is er een uitgebreid aanbod aan gebak, dat dagvers wordt klaargemaakt.

 

“Het is met heel veel trots dat ik binnenkort in mijn eigen stad Gent de deuren van de eerste Take Five kan openen. Samen met ons team hebben we lang gewerkt om het concept op punt te stellen en we zijn er dan ook van overtuigd dat de consument vlot zijn weg naar ons zal vinden”, zegt medeoprichter Alexis Ywaska.

 

Ywaska wordt bijgestaan door Lode Verscheure, één van de drijvende krachten achter het winkelconcept Cook & Serve. Na de opening van de eerste vestiging wil Take Five snel uitkijken naar mogelijkheden voor meerdere vestigingen in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.