Takeaway levert een derde meer meeneemmaaltijden

Takeaway levert een derde meer meeneemmaaltijden

Takeaway levert een derde meer meeneemmaaltijden
Takeaway.com

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl en het voormalige Pizza.be, mocht tijdens het eerste kwartaal van 2018 een derde meer bestellingen registreren. Ook op de zwaar bevochten Duitse markt groeit het bedrijf sterk.

Sterk eerste kwartaal

Het Nederlandse Takeaway boekte tijdens het eerste kwartaal van het jaar uitstekende resultaten: met 31% meer bestellingen dan tijdens het vierde kwartaal van 2017 groeit het bedrijf in alle landen waar het actief is. In thuisland Nederland lag de groei het laagst: daar noteerde Takeaway een toename met 23% van het aantal thuisleveringen.

 

De belangrijkste groei is die op de Duitse markt, waar Takeaway moet concurreren met sterkhouders als Lieferheld en Pizza.de, beide eigendom van Delivery Hero. “De sterke groei van het globaal aantal bestellingen danken we in grote mate aan onze betere marktpositie in Duitsland,” zegt Takeaway-ceo Jitse Groen: “Met 32% meer bestellingen dan in dezelfde periode vorig jaar doen we het ook hier erg goed.” 

 

Over België maakt het bedrijf geen aparte cijfers bekend, maar als een van de ‘andere’ markten waarop Takeaway een leiderspositie inneemt (40% meer bestellingen), is ook hier onmiskenbaar sprake van een sterke groei. De online leveringsmarktplaats van maaltijden is vandaag actief in tien landen, waaronder sinds kort ook Bulgarije en Roemenië, en verwerkte in 2017 voor 1,3 miljard euro aan bestellingen, samen goed voor een omzet van 166 miljoen euro. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.