Takeaway volgens banken meer dan 1 miljard euro waard

Takeaway volgens banken meer dan 1 miljard euro waard

Analisten van de banken Morgan Stanley, UBS en ABN Amro hebben de waarde van Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl en Pizza.be, geschat op een bedrag tussen 1 en 1,2 miljard euro.

Pas binnen twee jaar winst

De waarderingen zijn gebaseerd op de omzetcijfers van het Britse Just Eat en het Amerikaanse GrubHub, die allebei al te vinden zijn op de beurs. In tegenstelling tot die twee concurrenten is Takeaway wel niet winstgevend.

 

De verschillende banken hebben de waarderingen neergeschreven in vertrouwelijke documenten rond de beursgang van Takeaway.com binnen enkele weken. Dan zal het voor het eerst de beurs van Amsterdam betreden.

 

Takeaway.com verwacht pas ten vroegste binnen twee jaar een positief bruto bedrijfsresultaat te behalen. Tot die tijd zal er verlies geleden worden, voornamelijk vanwege hoge kosten rond de marketing in Duitsland, waar het de nieuwe marktleider wil worden, ten nadele van het Duitse Delivery Hero. Marktleider zijn is binnen de maaltijdbezorgingssector bijzonder belangrijk. Daarom verkocht Takeaway eerder al zijn Britse tak, omdat het daar te veel concurrentie zag en het vreesde voor te hoge marketingkosten.