Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over | RetailDetail

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over
Foto: Erik AJV / Shutterstock.com

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

 

Nieuwe stap naar Europese dominantie

Takeaway.com versterkt met de overnames nu ook zijn positie in Oost-Europa, naar eigen zeggen in lijn met de strategie om op het hele Europese continent marktleider te worden. De maaltijdbezorger stelt zich tot doel om in elke markt waar het actief is de nummer één te worden.

 

BGmenu is de meest gebruikte maaltijdbesteldienst in Bulgarije, toch op het vlak van aantal bestellingen. Oliviera is een van de grootste maaltijdmarktplaatsen in Roemenië. Beide bedrijven zijn in handen van dezelfde holding, onder leiding van CEO Vladimir Davtsjev. “Met de overname van BGmenu en Oliviera voegen we snelgroeiende thuislevermarkten met een behoorlijke populatie aan onze voetafdruk toe. Het is onze bedoeling om in deze landen dezelfde strategie toe te passen die ook al hypersnelle groei bracht voor onze Poolse tak Pyszne.pl”, zegt Jitse Groen, CEO en oprichter van Takeaway.com.

 

Met de transactie gaat een overnamesom van 10,5 miljoen euro gepaard. Om verdere groei te stimuleren, belooft Takeaway.com nu niettemin al grote extra investeringen in de Bulgaarse en Roemeense markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.

Heineken en Bavaria zoeken geluk buiten Europa

19/04/2018

Hoewel de Europese biermarkt het lastig blijft hebben, tekenen brouwerijgroepen Heineken en Bavaria groeiende omzetcijfers op. Bavaria haalde vorig jaar een recordomzet, bij Heineken steeg het volume in het voorbije kwartaal met 4,3%.

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.