Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over
Foto: Erik AJV / Shutterstock.com

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

 

Nieuwe stap naar Europese dominantie

Takeaway.com versterkt met de overnames nu ook zijn positie in Oost-Europa, naar eigen zeggen in lijn met de strategie om op het hele Europese continent marktleider te worden. De maaltijdbezorger stelt zich tot doel om in elke markt waar het actief is de nummer één te worden.

 

BGmenu is de meest gebruikte maaltijdbesteldienst in Bulgarije, toch op het vlak van aantal bestellingen. Oliviera is een van de grootste maaltijdmarktplaatsen in Roemenië. Beide bedrijven zijn in handen van dezelfde holding, onder leiding van CEO Vladimir Davtsjev. “Met de overname van BGmenu en Oliviera voegen we snelgroeiende thuislevermarkten met een behoorlijke populatie aan onze voetafdruk toe. Het is onze bedoeling om in deze landen dezelfde strategie toe te passen die ook al hypersnelle groei bracht voor onze Poolse tak Pyszne.pl”, zegt Jitse Groen, CEO en oprichter van Takeaway.com.

 

Met de transactie gaat een overnamesom van 10,5 miljoen euro gepaard. Om verdere groei te stimuleren, belooft Takeaway.com nu niettemin al grote extra investeringen in de Bulgaarse en Roemeense markt.