Tecno in Mol-Rauw is voortaan Carrefour Express | RetailDetail

Tecno in Mol-Rauw is voortaan Carrefour Express

Tecno in Mol-Rauw is voortaan Carrefour Express
Shutterstock

De vestiging van buurtwinkelketen Tecno in Mol-Rauw is gisteren heropend als een Carrefour Express. Die opening kadert in het overnameakkoord tussen Tecno en Carrefour, waarbij negen winkels van de keten in handen komen van Carrefour.

240 vierkante meter

De winkel in Mol-Rauw heeft een oppervlakte van 240 m² en heeft net als alle andere Express-winkels een bassisassortiment voor dagelijkse boodschappen. Daarnaast is er ook een fruitpers te vinden en wordt er gebraden kip aan het spit gekocht. De winkel is verdeeld in ‘consumptiemomenten’, zodat alles eenvoudig te vinden is voor de klant. Zo is er een volledige afdeling voor het ontbijt, maar ook voor tussendoortjes en desserts. Daarnaast zijn er ook voldoende kant-en-klaarmaaltijden, met de nodige aandacht voor gezonde voeding.

 

Carrefour sloot in januari van dit jaar een overeenkomst met Tecno, dat vooral in de Kempen winkels heeft, rond de overname van negen buurtsupermarkten. Die worden allemaal franchisezaken onder de vlag van Carrefour Express en zullen de komende maanden allemaal omgevormd worden naar het Franse concept. Het is nog niet helemaal bekend welke negen vestigingen van Tecno worden omgevormd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.