Ter Beke maakt weer winst

Shutterstock.com

Ter Beke bleef ook in de eerste helft van 2021 de gevolgen van de coronapandemie voelen. Dat uitte zich in een nieuwe omzetdaling, al nam de winstgevendheid wel sterk toe.

 

Bereide gerechten onder druk

De producent van fijne vleeswaren en bereide gerechten boekte in de eerste zes maanden van het jaar een omzet van 341,8 miljoen euro, 4% minder dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De daling werd gedeeltelijk veroorzaakt door het stopzetten van enkele niet-rendabele contracten in de vleeswarenafdeling, schrijft De Tijd. Maar vooral de lagere vraag naar kant-en-klaargerechten vanuit de horeca speelde de onderneming parten. Die bedrijfstak zag de omzet met 6% afnemen, al ziet Ter Beke wel “een zeer gradueel herstel” van de verkopen in het foodservicekanaal.

 

Ondanks de lagere opbrengsten, kon het Oost-Vlaamse bedrijf de winstgevendheid wel sterk verbeteren. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 7,3 miljoen euro tegenover een verlies van bijna 10 miljoen euro een jaar geleden.

 

Volgens voorzitter Dirk Goeminne blijven de vooruitzichten positief, al waagt hij zich niet aan becijferde prognoses. “De blijvende volatiliteit in grondstofkosten en commodities zorgen voor verlaagde visibiliteit”, klinkt het.