Tesco bezorgt miljoen boodschappen in week tijd

Gary L Hider / Shutterstock.com

Stevig record voor Tesco: de Britse supermarktketen is de eerste die in een week tijd 1 miljoen boodschappenbestellingen thuis leverde. Dat heeft het te danken aan de liefst 16.000 extra medewerkers die het speciaal voor de coronacrisis in dienst nam.

 

10 miljoen items op een dag

Tesco is de eerste foodretailer in de Britse geschiedenis die liefst een miljoen bestellingen heeft afgeleverd in een week tijd. De Britse supermarktketen haalde die mijlpaal vorige week. Afgelopen dinsdag alleen al hebben de medewerkers van de retailer 10 miljoen items gepickt, het hoogste aantal ooit op een dag.


Om dat record te behalen heeft Tesco wel fors moeten investeren: sinds het begin van de corona-uitbraak in het Verenigd Koninkrijk heeft de keten zo’n 16.000 nieuwe medewerkers aangeworven, waaronder 12.000 nieuwe orderpickers en 4.000 chauffeurs. De levercapaciteit is zo drastisch uitgebreid, van ongeveer 600.000 leveringen aan begin van de pandemie naar 1 miljoen per week nu.

 

Naar een verdubbeling

Toch is dat nog niet genoeg: de Britse marktleider wil naar een wekelijkse capaciteit van 1,2 miljoen orders, een verdubbeling van de capaciteit ten opzichte van voor de crisis. "Nu, meer dan ooit, is het belangrijk dat we alles doen wat we kunnen om mensen te helpen toegang te krijgen tot voedsel, met name onze meest kwetsbare klanten", zegt online managing director Chris Poad tegenover Charged Retail.


Ook de Britse regering bevestigde dit weekend dat er nog altijd niet genoeg tijdvakken zijn om aan de vraag naar onlineboodschappen te voldoen tijdens de corona-lockdown. In de komende weken zouden de supermarkten daarom 300.000 extra bezorgslots toevoegen. In de hele sector zijn de leverslots van 2,1 miljoen naar 2,6 miljoen gestegen sinds de aanvang van de lockdown.