Tesco laat China achter zich

Tesco laat China achter zich
Shutterstock.com

De Britse supermarktketen Tesco verkoopt zijn aandeel van 20% in de Chinese joint venture Gain Land en voltooit daarmee zijn exit uit het Aziatische land.

 

Aftocht 

De joint venture was het resultaat van een deal met China Resources Holdings (CRH) uit 2014, toen Tesco begon met zich terug te trekken uit China. Het akkoord voegde de 131 Chinese verkooppunten van de Britse retailer samen met de bijna 3000 Vanguard-filialen van CRH. Tesco heeft nu beslist om zijn aandeel in Gain Land te verkopen voor omgerekend 275 miljoen pond (330 miljoen euro) en China nu volledig te verlaten.

 

Met de exit kan Tesco "het bedrijf verder vereenvoudigen en zich focussen op zijn kernactiviteiten", schrijft Retail Gazette. De supermarktketen wil het geld gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden. De transactie zal afgerond worden op 28 februari.

 

Het nieuws komt twee maanden nadat Tesco bevestigde dat het de verkoop van zijn Thaise en Maleisische activiteiten overwoog. De keten gaf toen ook aan benaderd te zijn door een potentiële koper. De Britse supermarktketen heeft 1967 winkelpunten in Thailand en 74 in Maleisië, met in totaal meer dan 60.000 werknemers.