Tesco trekt nu ook weg uit Polen

Tesco trekt nu ook weg uit Polen
Foto: Shutterstock.com

De Britse supermarktketen Tesco heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn Poolse winkels. De desinvestering komt vlak nadat de retailer ook al wegtrok uit Azië.

 

"Concentreren op Midden-Europa"

De Britse retailgigant verkoopt zijn 301 Poolse supermarkten voor 181 miljoen pond (ongeveer 200 miljoen euro) aan het Deense retailconcern Salling Group. Ook de distributiecentra en het hoofdkantoor worden verkocht. Tesco wil zich naar eigen zeggen meer concentreren op zijn Midden-Europese markten (Hongarije, Slovakije en Tsjechië), waar het een groter marktaandeel heeft.

 

Het bedrijf deelde ook mee dat het veel vooruitgang had gemaakt bij de verkoop van Poolse winkels die buiten de huidige deal vallen. In de voorbije achttien maanden haalde het nog eens zowat 200 miljoen euro binnen met de verkoop van 22 vestigingen. De retailer zoekt nog een koper voor 19 andere filialen.

 

De voorbije jaren heeft Tesco zijn internationale activiteiten steeds meer teruggeschroefd. Begin dit jaar trok het bedrijf zich al volledig terug uit Azië, waar het nog 2000 vestigingen had in Thailand en Maleisië. In de jaren daarvoor verkocht Tesco zijn winkels in Frankrijk, de Verenigde Staten, China, Japan en Turkije.