Texas Coffee komt enkele maanden na opstart al met vervolg | RetailDetail

Texas Coffee wil België veroveren met Amerikaanse koffiesfeer

Texas Coffee wil België veroveren met Amerikaanse koffiesfeer
Texas Coffee

Slechts drie maanden na de opening van de eerste vestiging in Antwerpen, opent volgend weekend al een tweede filiaal van Texas Coffee. Daar mag het niet bij blijven: de keten wil uitbreiden naar élke Belgische stad.

Tegengewicht voor gezonde bars

Oprichters Cheeru Mampaey en Alexander Provoost kiezen met koffie- en ontbijtzaak Texas Coffee voor de Amerikaanse stijl. De hele dag door zijn er dan ook heel wat (ontbijt)gerechten te vinden die je ook in de typische Amerikaanse ‘diner’ zal tegenkomen. Het verkoopt ook milkshakes met verrassende toppings en de sterkste koffie ter wereld. “In Antwerpen opent de ene healthy bar na de andere. Wij willen hiervoor een tegengewicht vormen”, aldus Mampaey.

 

Voor het interieur van de vestiging in de Volksstraat in Antwerpen wordt al samengewerkt met interieurzaak Rodenrijk 18, dat elke zes weken een volledig nieuwe inrichting levert. “Die samenwerking loopt zo goed dat een vestiging in de meubelzaak niet kon achterblijven”, zegt Mampaey aan Made in Kempen. 

 

Met de opening van de tweede zaak zijn de groeiambities van de eigenaars nog niet vervuld. “We krijgen van overal voorstellen om een Texas Coffee te openen en ja, we hebben ambitie”, bekent het koppel. “Tegen eind volgend jaar willen we graag 4 of 5 vestigingen in België, op termijn zelfs in elke Belgische stad. En tegelijk kijken we naar Nederland.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.