Tien nieuwe Jumbo-winkels in België: de eerste locaties zijn bekend

Tien nieuwe Jumbo-winkels in België: de eerste locaties zijn bekend
Foto Jumbo

De Nederlandse supermarktketen Jumbo wil dit jaar ongeveer tien nieuwe vestigingen openen in België. Enkele locaties in Limburg, Oost- en West-Vlaanderen zijn al bekend.

 

Voor het eerst naar West-Vlaanderen

Eind 2021 zal Jumbo zo’n 18 supermarkten hebben in België: bovenop de huidige acht vestigingen zouden er een tiental nieuwe winkels de deuren moeten openen. Dat meldde de retailer gisteren bij het bekend maken van de jaarcijfers voor 2020. Vorig jaar opende de keten vijf winkels in België: wat minder dan verhoopt, als gevolg van de coronacrisis.
 

Intussen raken enkele locaties bekend. Voor het eerst opent Jumbo winkels in de provincie West-Vlaanderen, weet HLN. De primeur is voor Kuurne: daar opent de Nederlandse supermarktketen een winkel langs de Ringlaan, vlakbij het winkelcentrum Ring Shopping waar onder andere Albert Heijn gevestigd is. Ook Colruyt, Aldi en Lidl hebben winkels in het marktgebied. De vergunning is binnen en de sloopwerken op de site – een voormalige speelgoedfabriek – zijn al gestart.
 

Ook in Zedelgem, bij Brugge, wil Jumbo een winkel openen. De supermarkt komt in een nieuw winkelcentrum langs de Torhoutsesteenweg. Een nieuwe Oost-Vlaamse Jumbo komt er alvast in Ronse. En in Limburg staan onder andere Gerdingen (Bree) en Heusden op de planning. In Bree gaat het om een retailpark waar ook McDonald’s, Zeb, Jysk, Torfs, X²O en Vanharen een winkel zullen openen.

Tags: