Tientallen vestigingen Albert Heijn krijgen koffiecafé of restaurant | RetailDetail

Tientallen vestigingen Albert Heijn krijgen koffiecafé of restaurant

Tientallen vestigingen Albert Heijn krijgen koffiecafé of restaurant

Albert Heijn gaat de komende maanden in tientallen supermarkten een koffiecafé of een restaurant openen. De vestiging op het Gelderlandplein in Amsterdam krijgt alvast de primeur: daar opent vrijdag een Deli Kitchen en een Bakery Café.

Meenemen of ter plaatse opeten

In de Deli Kitchen zal het personeel verse maaltijden bereiden, gaande van salades tot pizza’s, gegrilde kip en spareribs. Klanten kunnen daarbij hun maaltijd gedeeltelijk zelf samenstellen. "Je kunt er vervolgens voor kiezen je eten mee naar huis te nemen, maar je kunt het ook in de winkel opeten. Zitruimte is altijd een onderdeel van zowel de Deli Kitchen als het Bakery Café”, zegt directielid Marit van Egmond van Albert Heijn aan het Parool.

 

De Deli Kitchen is in het midden van de supermarkt te vinden, terwijl het Bakery Café eerder aan de ingang komt. Daar worden broodjes, sapjes en koffie van het huismerk Perla aangeboden.

 

Na het filiaal op het Gelderlandplein zullen er in snel tempo nog zes tot zeven supermarkten minstens één van de twee nieuwe services krijgen. "Er zullen ook winkels komen met alleen een traiteur of een café. Voor elke winkel kunnen we de opzet aanpassen." Die beslissing wordt gemaakt op basis van de locatie en de grootte van de supermarkt.

 

Albert Heijn is niet de eerste supermarktketen die experimenteert met restaurants in zijn filialen: Jumbo was op dat vlak in 2013 de eerste en heeft supermarkten in zijn drie Food Markets. Daarnaast heeft Plus ook al geëxperimenteerd met een pop-uprestaurant en beschikt het concept World of Food van Dekamarkt ook over een restaurant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Franse modeketen Ba&sh komt naar Amsterdam

21/03/2018

De Franse modeketen Ba&sh heeft een huurovereenkomst getekend voor een pand in de P.C. Hoofdstraat in Amsterdam. De nieuwe winkel opent nog dit voorjaar de deuren. Het is de eerste Nederlandse vestiging van de keten.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Back to top