Toblerone past iconische driehoekjes aan door brexit | RetailDetail

Toblerone past iconische driehoekjes aan door Brexit

Toblerone past iconische driehoekjes aan door Brexit

Chocolademerk Toblerone heeft twee producten in het Verenigd Koninkrijk aangepast vanwege hogere kosten. In plaats van de prijs te verhogen, werd het gewicht van de repen verlaagd. Op sociale media regende het meteen protesten.

 

Meer ruimte tussen driehoekjes

Zo weegt de reep van 400 gram voortaan nog maar 360 gram, terwijl de reep van 170 gram het nu moet stellen met 150 gram. Dat is een onrechtstreekse prijsstijging van 11 tot 13%. Door het lagere gewicht is ook de vorm veranderd: de driehoekjes zijn nog steeds aanwezig, maar er is nu veel meer ruimte tussen gelaten. Dat heeft al voor heel wat reacties gezorgd op de sociale media.

 

Heel wat consumenten zien in de nieuwe repen de perfecte metafoor voor de brexit, die er al heeft voor gezorgd dat een aantal populaire producten in het Verenigd Koninkrijk duurder zijn geworden. Heel wat Britten vragen zich ook af waarom eigenaar Mondelez niet gewoon de prijs heeft verhoogd of de reep korter heeft gemaakt, in plaats van te kiezen voor een reep met meer ruimte tussen de driehoekjes. Naar hun gevoel probeert Mondelez zijn klanten zo te bedriegen, door ze het gevoel te geven dat ze een normale reep kopen.

 

Bij Mondelez wordt trouwens ontkend dat de nieuwe repen niets te maken hebben met de Brexit, en dus met de devaluatie van de Britse pond. “Zoals veel bedrijven kampen we met hogere kosten voor veel ingrediënten. We vangen die kosten zo lang mogelijk op. Maar om te verzekeren dat Toblerone op de schappen blijft liggen hebben we besloten het gewicht van twee repen te verminderen”, stelt het in een reactie. Toch is de aanpassing voorlopig enkel doorgevoerd in het Verenigd Koninkrijk...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.