Toch een doorbraak bij Carrefour | RetailDetail

Toch een doorbraak bij Carrefour

Toch een doorbraak bij Carrefour
Shutterstock.com

De vakbonden en de directie van Carrefour Belgium zijn maandagavond dan toch een compromisvoorstel overeengekomen. Het document zal tegen het einde van deze week aan het personeel worden voorgelegd.

 

Geen naakte ontslagen?

Dat hebben de socialistische vakbond SETCa-BBTK en de directie verklaard tegenover persagentschap Belga. Verdere details over het compromis wilden ze daarbij niet geven, de primeur is voor het personeel. De krant La Libre meent alvast te weten dat er geen naakte ontslagen zullen vallen. Het goede nieuws komt na eerdere berichten over stroeve gesprekken bij de retailer. Vorige week donderdag leverde een marathonvergadering geen akkoord op.

 

Carrefour wil besparingen doorvoeren op de hoofdzetel en een aantal hypermarkten verkleinen, om middelen vrij te maken voor een ingrijpend transformatieplan. Die operatie zou 1.233 jobs kunnen kosten, tenzij het compromisvoorstel anders bepaalt.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.