Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

 

Grote afkeuring

Er ontstond flink wat discussie in Frankrijk toen bekend raakte dat Georges Plassat een vertrekpremie van bijna vier miljoen euro én een levenslang bedrijfspensioen van meer dan 500.000 euro per jaar werd toegezegd. Dat nieuws viel erg slecht, aangezien Carrefour in herstructurering is. Op de hoofdzetel worden 2400 banen geschrapt via vrijwillig vertrek en door de sluiting van 243 voormalige Dia-filialen zouden nog eens 2.100 jobs bedreigd zijn. Zowel vakbonden als regering lieten dan ook hun grote afkeuring blijken.

 

Nu heeft de voormalige topman besloten om “te verzaken aan de toepassing van het niet-concurrentiebeding dat hem was toegekend, en dus aan de uitkering van de bijhorende vertrekpremie”, luidt het. Plassat zal hierdoor overigens niet zonder inkomen vallen: hij heeft namelijk al een nieuwe job, als adviseur bij de Belgische zakenbank Degroof Petercam in Parijs, zo meldt De Tijd. Die bank is gespecialiseerd in advies bij fusies en overnames.