Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour | RetailDetail

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour
Foto Carrefour

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

 

Grote afkeuring

Er ontstond flink wat discussie in Frankrijk toen bekend raakte dat Georges Plassat een vertrekpremie van bijna vier miljoen euro én een levenslang bedrijfspensioen van meer dan 500.000 euro per jaar werd toegezegd. Dat nieuws viel erg slecht, aangezien Carrefour in herstructurering is. Op de hoofdzetel worden 2400 banen geschrapt via vrijwillig vertrek en door de sluiting van 243 voormalige Dia-filialen zouden nog eens 2.100 jobs bedreigd zijn. Zowel vakbonden als regering lieten dan ook hun grote afkeuring blijken.

 

Nu heeft de voormalige topman besloten om “te verzaken aan de toepassing van het niet-concurrentiebeding dat hem was toegekend, en dus aan de uitkering van de bijhorende vertrekpremie”, luidt het. Plassat zal hierdoor overigens niet zonder inkomen vallen: hij heeft namelijk al een nieuwe job, als adviseur bij de Belgische zakenbank Degroof Petercam in Parijs, zo meldt De Tijd. Die bank is gespecialiseerd in advies bij fusies en overnames.  

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.