Too Good To Go lanceert stadsgidsen

Met de app Too Good To Go zijn tot nu toe 14 miljoen maaltijden gered.
Foto: Too Good To Go

Met Too Good To Go, de app tegen voedseloverschotten, kunnen gebruikers deze zomer twintig Europese steden ontdekken. Duurzaam en milieubewust op citytrip? Too Good To Go geeft tips van lokale gebruikers.

 

Groener op citytrip

Van Brussel tot Zürich, de app Too Good To Go zet in een reeks blogberichten enkele steden (en uiteraard de horeca- en handelszaken die er bij het platform zijn aangesloten) in de kijker. De app wil bovendien tips geven voor een groenere vakantie, want ook op welke manier de steden bezig zijn met duurzaamheid en ecologie wordt in de posts belicht. Wist je bijvoorbeeld dat je in Kopenhagen gratis kan gaan kajakken als je het zwerfvuil onderweg opvist? 

 

Het Deense Too Good To Go, dat in 2016 is opgericht en sinds 2018 ook in België actief is, is vandaag in twaalf landen beschikbaar. Zo bereikt de app, waarmee gebruikers onverkochte voedingsresten tegen een verminderde prijs kunnen ophalen, twaalf miljoen Europeanen en meer dan 23.000 handelszaken. Volgens Jonas Mallisse, die de app in Belgie lanceerde, werden in totaal al meer dan 14 miljoen maaltijden ‘gered’.