Top Refresco blijft ook na beursgang op post

Top Refresco blijft ook na beursgang op post

Gisteren publiceerde drankenconcern Refresco Gerber zijn prospectus voor de geplande beursgang van het bedrijf, waarmee het ongeveer een half miljard euro wil ophalen. Na de beursgang zullen CEO Hans Roelofs en COO Aart Duizer gewoon aanblijven.

Grote aandeelhouders verkopen

Refresco zal vanaf 27 maart te koop zijn op het Damrak en zal starten met een aandeelprijs van 13 tot 16 euro per aandeel. Zo hoopt het een bedrag tussen 502 miljoen en 594 miljoen euro op te halen. Het merendeel van dat geld zal komen uit de verkoop van bestaande aandelen. De grootste aandeelhouders - een IJslands consortium, een Zuid-Afrikaanse familie en een private-equitybedrijf - verkopen tussen 40 procent en 50 procent van hun aandelen in het bedrijf.

 

CEO Hans Roelofs laat alvast weten dat hij ook na de beursgang aan het hoofd zal blijven. "Ik zie geen reden waarom we dit over drie tot vijf jaar niet meer leuk zullen vinden", zei hij aan het FD. Het doel van de beursgang is om de schulden aan te zuiveren en in de toekomst uit te breiden binnen de markt van de bottelarijen. Momenteel haalt het bedrijf 25 procent van zijn inkomsten uit contracten met Aldi en Lidl.

Tags: