Topman The Greenery weg met onmiddellijke ingang | RetailDetail

Topman The Greenery weg met onmiddellijke ingang

Topman The Greenery weg met onmiddellijke ingang

Ton Wortel heeft besloten om met onmiddellijk ingang zijn functie als topman van groente- en fruitbedrijf The Greenery neer te leggen. Hij doet dat na een twist met de raad van commissarissen over het te voeren beleid.

Teruglopende omzet

Pas vorige week waren er al twee leden van de raad van commissarissen die besloten om de handdoek in de ring te gooien. Ook toen was er sprake van onenigheid met de andere leden van de raad. Eén van de vertrekkers toen was voorzitter Bert Janssen.


Wortel was zelf nog maar iets meer dan een jaar aan de slag in zijn functie bij The Greenery, maar is nu dus het volgende slachtoffer van ruzie binnen de top van het bedrijf. Wortel werkte eerder ook bij Media Markt, Saturn, Dirk van den Broek en de Duitse retailer Markthauf. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door directielid Philip Limvers.


The Greenery heeft de laatste jaren te maken met steeds meer concurrentie en heeft voorlopig nog geen gepaste strategie gevonden om de strijd aan te gaan. Vorig jaar daalde de omzet dan ook van 1,3 miljard euro naar 1,1 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.

Walmart laat robots online orders picken

07/08/2018

De Amerikaanse retailreus  Walmart experimenteert met robots die online orders picken: ze halen snel droge, gekoelde en diepgevroren waren uit de schappen, terwijl de medewerkers de verse producten uitkiezen.