Topman The Greenery weg met onmiddellijke ingang

Topman The Greenery weg met onmiddellijke ingang

Ton Wortel heeft besloten om met onmiddellijk ingang zijn functie als topman van groente- en fruitbedrijf The Greenery neer te leggen. Hij doet dat na een twist met de raad van commissarissen over het te voeren beleid.

Teruglopende omzet

Pas vorige week waren er al twee leden van de raad van commissarissen die besloten om de handdoek in de ring te gooien. Ook toen was er sprake van onenigheid met de andere leden van de raad. Eén van de vertrekkers toen was voorzitter Bert Janssen.


Wortel was zelf nog maar iets meer dan een jaar aan de slag in zijn functie bij The Greenery, maar is nu dus het volgende slachtoffer van ruzie binnen de top van het bedrijf. Wortel werkte eerder ook bij Media Markt, Saturn, Dirk van den Broek en de Duitse retailer Markthauf. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door directielid Philip Limvers.


The Greenery heeft de laatste jaren te maken met steeds meer concurrentie en heeft voorlopig nog geen gepaste strategie gevonden om de strijd aan te gaan. Vorig jaar daalde de omzet dan ook van 1,3 miljard euro naar 1,1 miljard euro.

Tags: