Topman Greenyard ziet "exponentiële groei" in online verkoop agf

Topman Greenyard ziet "exponentiële groei" in online verkoop agf

Hein Deprez, topman van de Belgische fruit- en groenteleverancier Greenyard Foods, heeft in een interview gezegd dat hij een grote toekomst voorspelt voor de online verkoop van groenten en fruit in Nederland.

Duurzame keten

"Ik voorzie een exponentiële groei in webverkopen", zegt Deprez in een interview met het Financieele Dagblad. "De Nederlandse markt is er rijp voor. In vijftien jaar kan het zomaar zijn dat 50% van de verkoop van groenten en fruit online plaatsvindt."

 

Hij doet die uitspraak in het kader van de opmars van webwinkels voor verse producten als Picnic, Beebox en HelloFresh. Greenyard Foods probeert dan ook samen met zijn partners op zoek te gaan naar nieuwe vormen van thuisbezorging. "En daar moeten we niet te veel tijd mee verliezen, want het aantal aanbieders van buiten de sector neemt snel toe."

 

Het Belgische Greenyard Foods werkt in Nederland exclusief samen met Albert Heijn en heeft het een afzet van 1,1 miljard euro aan groenten en fruit. Daarmee is het even groot als de Nederlandse concurrent The Greenery. Greenyard Foods is het resultaat van een fusie tussen Univeg, Greenyard en Peatinvest. Samen hebben ze een jaaromzet van bijna 4 miljard euro.

Tags: