Topman Greenyard ziet "exponentiële groei" in online verkoop agf | RetailDetail

Topman Greenyard ziet "exponentiële groei" in online verkoop agf

Topman Greenyard ziet "exponentiële groei" in online verkoop agf

Hein Deprez, topman van de Belgische fruit- en groenteleverancier Greenyard Foods, heeft in een interview gezegd dat hij een grote toekomst voorspelt voor de online verkoop van groenten en fruit in Nederland.

Duurzame keten

"Ik voorzie een exponentiële groei in webverkopen", zegt Deprez in een interview met het Financieele Dagblad. "De Nederlandse markt is er rijp voor. In vijftien jaar kan het zomaar zijn dat 50% van de verkoop van groenten en fruit online plaatsvindt."

 

Hij doet die uitspraak in het kader van de opmars van webwinkels voor verse producten als Picnic, Beebox en HelloFresh. Greenyard Foods probeert dan ook samen met zijn partners op zoek te gaan naar nieuwe vormen van thuisbezorging. "En daar moeten we niet te veel tijd mee verliezen, want het aantal aanbieders van buiten de sector neemt snel toe."

 

Het Belgische Greenyard Foods werkt in Nederland exclusief samen met Albert Heijn en heeft het een afzet van 1,1 miljard euro aan groenten en fruit. Daarmee is het even groot als de Nederlandse concurrent The Greenery. Greenyard Foods is het resultaat van een fusie tussen Univeg, Greenyard en Peatinvest. Samen hebben ze een jaaromzet van bijna 4 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.