Topman James McCann verlaat Ahold USA

Topman James McCann verlaat Ahold USA

James McCann, de topman van Ahold USA, heeft besloten om het bedrijf te verlaten. Hij zal in zijn positie opgevolgd worden door Kevin Holt, die momenteel nog CEO is van Delhaize America.

“Bedankt voor bijdragen”

James McCann vervoegde in september 2011 Ahold als commercieel directeur en had sinds 2013 de dagelijkse leiding over de Amerikaanse tak van het Nederlandse bedrijf. Na de fusie met Delhaize werd hij ook onderdeel van de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Hij heeft nu besloten zich terug te trekken, al zal hij tot eind april 2017 nog beschikbaar blijven voor het bedrijf.

 

“We bedanken James voor zijn significante bijdragen in het uitvoeren van onze e-commerce strategie tijdens zijn periode in Europa en voor zijn laatste drieënhalf jaar in de transformatie van Ahold USA”, zegt Dick Boer, CEO van Ahold Delhaize.

 

McCann wordt opgevolgd door Kevin Holt, die tot nu toe CEO van Delhaize America was en lid van de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Zijn taken bij Delhaize zullen ad interim worden overgenomen door Frans Muller.