Tot 75 jobs weg bij Coca-Cola Anderlecht | RetailDetail

Tot 75 jobs weg bij Coca-Cola Anderlecht

Tot 75 jobs weg bij Coca-Cola Anderlecht
Foto Shutterstock

Bij Coca-Cola in Anderlecht verdwijnen 50 tot 75 van de 218 banen in een reorganisatie die past in de Europese besparingsplannen van het concern. Welke diensten de afslanking precies treft, moet vrijdag duidelijk worden.

Nieuwe reorganisatie

Coca-Cola heeft het niet onder de markt in West-Europa: de frisdrankengigant heeft het moeilijk om de terugval in de verkoop van zijn suikerhoudende icoon op te vangen met het lanceren van nieuwe producten. Dat leidde al tot diverse besparingsplannen, maar de nieuwste treft nu opnieuw de vestiging van het bedrijf in Anderlecht. Het einde dreigt voor 50 tot 75 banen bij Coca-Cola Services, dat werkt aan nieuwe producten, verpakkingen, kwaliteitssystemen en koelapparatuur.

 

Anderlecht heeft daartoe het tweede grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum ter wereld voor de groep, en is ook de uitvalbasis voor heel wat West-Europese teams. In welke afdelingen de grootste klappen vallen, moet vrijdag duidelijk worden op een nieuwe bijzondere ondernemingsraad. In oktober vorig jaar vielen al eens 26 ontslagen bij het bedrijf: toen werden vooral kaderfuncties getroffen.

 

Coca-Cola European Partners, dat de diverse bottelarijen en de distributiecentra van de groep overkoepelt, valt buiten de reorganisatieplannen. Naast drie Belgische productievestigingen in Antwerpen, Chaudfontaine en Gent, telt het concern in België distributiecentra in Antwerpen, Gent, Hasselt en Heppignies en een technisch servicecenter voor koeltoestellen in Londerzeel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.