Twee familiebedrijven vormen samen United Food Family

Twee familiebedrijven vormen samen United Food Family

De Van Oers Groep en De Vries Snacks gaan hun krachten bundelen in de United Food Family. Beide bedrijven blijven wel losstaand functioneren. Bedoeling is vooral om van elkaar te leren en van elkaars klantenportfolio te profiteren.

Alternatief voor grote bedrijven

"De bedrijven zijn enerzijds heel erg hetzelfde. Het zijn familiebedrijven en de manier waarop we met klanten omgaan ligt ook erg dicht bij elkaar", zegt Willem van de Vorst, directeur van de Van Oers Groep en nu ook de topman van het nieuwe bedrijf. Anderzijds zegt hij: "Er is nauwelijks overlap tussen onze bedrijven. Onze portfolio's zijn heel verschillend."

 

Van Oers focust vooral op salades en ragoutproducten, terwijl De Vries gespecialiseerd is in vleessnacks. Ook de klanten zijn bij beide bedrijven erg verschillend. De bedoeling is om nu samen die verschillende klanten aan te spreken.

 

"We willen als United Food Family nog meer het alternatief zijn voor de grote dominerende snackbedrijven. We merken dat er behoefte is aan een menselijke maat binnen de snackspelers. Dat heeft alles te maken met veranderende marktomstandigheden", meent Van der Vorst.

Tags: