Twee familiebedrijven vormen samen United Food Family | RetailDetail

Twee familiebedrijven vormen samen United Food Family

Twee familiebedrijven vormen samen United Food Family

De Van Oers Groep en De Vries Snacks gaan hun krachten bundelen in de United Food Family. Beide bedrijven blijven wel losstaand functioneren. Bedoeling is vooral om van elkaar te leren en van elkaars klantenportfolio te profiteren.

Alternatief voor grote bedrijven

"De bedrijven zijn enerzijds heel erg hetzelfde. Het zijn familiebedrijven en de manier waarop we met klanten omgaan ligt ook erg dicht bij elkaar", zegt Willem van de Vorst, directeur van de Van Oers Groep en nu ook de topman van het nieuwe bedrijf. Anderzijds zegt hij: "Er is nauwelijks overlap tussen onze bedrijven. Onze portfolio's zijn heel verschillend."

 

Van Oers focust vooral op salades en ragoutproducten, terwijl De Vries gespecialiseerd is in vleessnacks. Ook de klanten zijn bij beide bedrijven erg verschillend. De bedoeling is om nu samen die verschillende klanten aan te spreken.

 

"We willen als United Food Family nog meer het alternatief zijn voor de grote dominerende snackbedrijven. We merken dat er behoefte is aan een menselijke maat binnen de snackspelers. Dat heeft alles te maken met veranderende marktomstandigheden", meent Van der Vorst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.