Tweede Colruyt Professionals opent in Drogenbos

Colruyt Group

Met de opening van een tweede vestiging verkent Colruyt verder het potentieel van de formule Colruyt Professionals, die zich exclusief richt tot professionele klanten. Voor een uitrol naar andere grote steden is het echter nog te vroeg.


Bemoedigende evaluatie

Woensdag opent de tweede vestiging van Colruyt Professionals de deuren in Drogenbos, op de grens met Anderlecht. In de nieuwe winkel van 1.100 m² trekt de retailer lessen uit de eerste ervaringen in Schaarbeek, waar in juni vorig jaar de eerste winkel voor professionele klanten opende. Beide winkels zijn uitsluitend toegankelijk voor houders van de Professional Plus kaart. Net als Colruyt Laagste Prijzen wil Colruyt Professionals de beste prijzen aanbieden aan professionele klanten in de regio, door prijzen te vergelijken met zowel supermarktketens als groothandelaars.
 

Het potentieel lijkt aanwezig: “Ondanks het ongunstige economische klimaat als gevolg van de Covid-19 crisis, vonden onze professionele klanten al snel hun weg naar een formule die uitsluitend voor hen bestemd is. Onze evaluatie is zeer bemoedigend", zegt regionaal directeur André Giglio van Colruyt Laagste Prijzen.

 

Brussels probleem

De nieuwe winkel heeft net als de eerste bredere gangpaden, hogere rekken en platte karren voor grote aankopen. In totaal zal hij  zo'n 3.250 referenties aanbieden. Het aanbod speelt beter in op de verwachtingen van horecaondernemers. De zaak heeft net als de ‘gewone’ Colruytwinkels een koelcel: “Zo kunnen we het assortiment groenten en fruit versterken, dat zeer populair is in de catering-sector,” zegt gerant Vincent Kestemont. Er is ook een laadplatform voor de aankoop van pallets. 
 

Met de nieuwe formule wil Colruyt een typisch Brussels probleem aanpakken: in bepaalde gebieden mogen winkels niet groter zijn dan 1.000 m², en in zulke kleine winkels is het niet evident voor particuliere en professionele klanten om samen te winkelen. De Colruyt Professionals in Drogenbos zal alleszins de overbelasting in de naburige Colruyt-winkels van Anderlecht, Ukkel en Vorst verlichten. Of het concept op termijn ook naar andere grote steden kan uitbreiden, is afwachten: Colruyt zal het concept eerst grondig evalueren.