Tweede vestiging voor ’t Verswarenhuys in Schijndel | RetailDetail

Tweede vestiging voor ’t Verswarenhuys in Schijndel

Tweede vestiging voor ’t Verswarenhuys in Schijndel

Jaren na de opening van het eerste filiaal van 't Verswarenhuys in Beek en Donk opent de formule zijn tweede vestiging, ditmaal in Schijndel. Het concept werd vorig jaar door de oprichters verkocht aan Ruud van Oers.

Nationale uitrol

Die wil nu de originele plannen voor een nationale uitrol van het concept waarmaken. Bij de opening van de eerste winkel in 2011 hadden de oprichters immers al het plan om dat te doen. Nieuwe eigenaar Ruud van Oers wil voor die uitrol eigen winkels openen, maar ook via franchise werken.

 

Volgens adviseur Frans Fredrix, voormalig directeur van Superunie, moet 't Verswarenhuys het gat vullen tussen de supermarkt en de speciaalzaak. Zo worden er geen A-merken verkocht en hebben vrijwel alle producten een biologische oorsprong.

 

"Schijndel moet het vlaggenschip van de formule worden; daar laten we zien waar 't Verswarenhuys voor staat", zegt Marcel van Hoof, die winkel in Schijndel gaat uitbaten, aan Distrifood. Hij is een voormalig C1000-ondernemer en zegt dat nog meer van zijn ex-collega's interesse hebben in de formule.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.