Uitbreiding Greenyard Foods in Polen afgerond

Uitbreiding Greenyard Foods in Polen afgerond

Uitbreiding Greenyard Foods in Polen afgerond

De Belgische groentenverwerker Greenyard Foods heeft aangekondigd dat de uitbreiding van zijn Poolse site in Lipno is afgerond. De capaciteit van de fabriek werd verdubbeld en de site heeft nu een oppervlakte van 22.000 m².

Productie concentreren

Door de uitbreiding van de productiesite kan Greenyard Foods het grootste deel van zijn activiteiten rond diepgevroren producten op één locatie concentreren. De vestiging in Lipno wordt daarnaast ook nog wel ondersteund door vestigingen in Adamow en Dabrowa, gecombineerd met een opslag- en distributiecentrum in Elk.

 

Bij de uitbreiding van de site werd gebruik gemaakt van een aantal nieuwe technologieën, waardoor de fabriek minder water en energie moet verbruiken.

 

“We zijn trots dat we de finalisatie van deze grote investering in Lipno, onze voornaamste Poolse productiefaciliteit, kunnen aankondigen. Deze verhoging van de capaciteit laat onze business toe om te groeien in de toekomst. Het is een belangrijke stap in de centralisatie van onze productiefaciliteiten, als deel van ons operational excellence programma”, aldus CEO Marleen Vaesen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.