Uitbreiding Greenyard Foods in Polen afgerond

Uitbreiding Greenyard Foods in Polen afgerond

De Belgische groentenverwerker Greenyard Foods heeft aangekondigd dat de uitbreiding van zijn Poolse site in Lipno is afgerond. De capaciteit van de fabriek werd verdubbeld en de site heeft nu een oppervlakte van 22.000 m².

Productie concentreren

Door de uitbreiding van de productiesite kan Greenyard Foods het grootste deel van zijn activiteiten rond diepgevroren producten op één locatie concentreren. De vestiging in Lipno wordt daarnaast ook nog wel ondersteund door vestigingen in Adamow en Dabrowa, gecombineerd met een opslag- en distributiecentrum in Elk.

 

Bij de uitbreiding van de site werd gebruik gemaakt van een aantal nieuwe technologieën, waardoor de fabriek minder water en energie moet verbruiken.

 

“We zijn trots dat we de finalisatie van deze grote investering in Lipno, onze voornaamste Poolse productiefaciliteit, kunnen aankondigen. Deze verhoging van de capaciteit laat onze business toe om te groeien in de toekomst. Het is een belangrijke stap in de centralisatie van onze productiefaciliteiten, als deel van ons operational excellence programma”, aldus CEO Marleen Vaesen.