Vakbonden blokkeren distributiecentra Coca-Cola

Palletten met frisdranken van Coca-Cola voor distributie.
darksoul72 / Shutterstock.com

Bij Coca-Cola protesteren de vakbonden naar aanleiding van de sluiting van de distributiecentra in Hasselt en Heppignies. Die sluiting was al in januari aangekondigd, maar nu lijkt het sociaal overleg te zijn gestrand.

 

Sociaal overleg zit strop

Sinds 5 uur vanmorgen blokkeren de vakbonden de Belgische distributiecentra van Coca-Cola European Partners in Antwerpen, Chaudfontaine, Gent, Hasselt en Heppignies naar aanleiding van de nakende sluiting van twee distributiecentra. Die sluitingen werden al in januari bekendgemaakt, maar ondertussen zou het sociaal overleg tussen de vakbonden en de directie zijn vastgelopen. De vakbonden noemen de houding van de directie in een gemeenschappelijke verklaring negatief en menen dat er onvoldoende garanties worden geboden.

 

Ook tijdens een overleg vorige week bleven alle partijen bij hun standpunt, zeggen de vakbonden. Zij eisen onder meer een goed sociaal plan voor medewerkers die hun zouden verliezen door de sluitingen en vragen werkzekerheid voor de toekomst. Ook willen ze dat de bestaande loon- en arbeidsvoorwaarden behouden blijven. 

 

Er is echter nog niet geweten of en hoeveel medewerkers getroffen worden door de reorganisatie. Momenteel is ook nog geen nieuw overleg voorzien. De vakbonden vinden dat de "bal in het kamp van de directie" ligt, aldus HLN.