Vegan bakkerij Peas opent drie nieuwe winkels

Peas Hasselt vegan
Facebook Peas Hasselt

Na een succesvolle start in Hasselt plant veganistische bakkerij Peas in 2020 een kleine groeispurt: er komen nu ook winkels in Antwerpen en Gent, en het bedrijf zal ook voor het eerst de grens oversteken met een vestiging in Maastricht.

 

Kaneelbroodjes

De veganistische dessertenwinkel ging in juni 2018 van start in Hasselt en bleek meteen een schot in de roos: ondernemers Els Berx en Davy Rosiak merken dat liefhebbers van veganistische specialiteiten bereid zijn om zelfs de verplaatsing te maken vanuit steden als Gent en Antwerpen. Omdat de vraag zo groot is, werken ze nu aan hun expansie. Eerder dit jaar kondigden ze al de opening aan van een tweede winkel in Antwerpen, maar dat project stelden ze even uit om volgende jaar meteen drie bijkomende vestigingen te openen.

 

De plannen wijzigden nadat een externe investeerder zich aanbod om de opening van de nieuwe winkels te financieren, vertellen de zaakvoerders aan Made in Limburg. De zoektocht naar een geschikt Antwerps pand is begonnen, de opening zou nog in het voorjaar van 2020 moeten plaatsvinden. Volgend jaar wil het duo ook winkels openen in Gent en Maastricht. De inrichting van de nieuwe winkels wordt wat luxueuzer dan die in Hasselt.
 

Peas is gespecialiseerd in 100% plantaardige en lactosevrije desserts. De topper van het huis zijn de handgemaakte vegan cinnamonrolls met meer dan 15 verschillende toppings.