Vegetarische nuggets bij McDonald’s

Vegetarische Nuggets bij McDonald’s
McDonald's

In Nederland gaat McDonald’s tijdelijk een vegetarische variant van de bekende Chicken McNuggets verkopen. De Amerikaanse fastfoodketen speelt daarmee in op de groeiende vraag naar alternatieven voor vlees.

 

Inspelen op trend

De vegetarische nuggets zijn gemaakt door FrieslandCampina, op basis van zuivel, zeewier en plantaardige vezels. Ze zullen gedurende een maand verkocht worden in vrijwel alle Nederlandse restaurants van McDonald’s. Als het product een succes is, wordt de verkoop ervan mogelijk verlengd.

 

"We zien in de samenleving meer een beweging van vlees naar vegetarische producten", zegt marketingdirecteur Annemarie Swijtink aan het AD. "De groep flexitariërs, consumenten die af en toe geen vlees eten, groeit in Nederland en daarmee ook de vraag naar vegetarische producten." Het is dan ook niet voor het eerst dat McDonald’s vegetarische varianten verkoopt in Nederland: de fastfoodketen lanceerde er eerder al de Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken.

 

Omdat de Veggie Nuggets ook van zuivel gemaakt zijn, blijven veganisten wel letterlijk op hun honger zitten. McDonald's test momenteel wel een 100% plantaardige burger van Beyond Meat in een aantal Canadese vestigingen.