Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling | RetailDetail

Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling

Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling

De Belgische Fruitveiling heeft een akkoord bereikt met Veiling Haspengouw rond een overname. Zo wordt het faillissement van Veiling Haspengouw vermeden, dat al een tijdje in slechte papieren zat en al heel wat fruittelers naar de concurrentie zag vertrekken.

Banen redden

Daarnaast had de Veiling Haspengouw ook flink wat last van de Russische boycot: die leidde er in september al toe dat de fruitveiling bescherming tegen zijn schuldeisers had gevraagd. De oplossing voor al die problemen wordt nu gevonden in een overname door de Belgische Fruitveiling.

 

Momenteel werken er bij Veiling Haspengouw 56 mensen en bij de overname moeten zoveel mogelijk jobs gered worden. "Er is een sprankeltje hoop voor de werknemers, omdat men de intentie heeft bekendgemaakt om vastgoed over te kopen van de Veiling Haspengouw", zegt Nicole Houbrechts, gewestelijke secretaris van ABVV Voeding.

 

Dat er werk wordt gemaakt van het redden van de banen is bijzonder belangrijk voor de vakbonden, die na een eerdere samenwerking met veilinggroep BelOrta op hun hoede zijn. "BelOrta heeft aanvankelijk vooral interesse getoond in de veiling zelf, in de telers. Maar wij als vakbonden verwijten BelOrta vooral dat ze weinig aandacht hebben besteed aan de toekomst van de werknemers."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.