Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling | RetailDetail

Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling

Veiling Haspengouw komt in handen van Belgische Fruitveiling

De Belgische Fruitveiling heeft een akkoord bereikt met Veiling Haspengouw rond een overname. Zo wordt het faillissement van Veiling Haspengouw vermeden, dat al een tijdje in slechte papieren zat en al heel wat fruittelers naar de concurrentie zag vertrekken.

Banen redden

Daarnaast had de Veiling Haspengouw ook flink wat last van de Russische boycot: die leidde er in september al toe dat de fruitveiling bescherming tegen zijn schuldeisers had gevraagd. De oplossing voor al die problemen wordt nu gevonden in een overname door de Belgische Fruitveiling.

 

Momenteel werken er bij Veiling Haspengouw 56 mensen en bij de overname moeten zoveel mogelijk jobs gered worden. "Er is een sprankeltje hoop voor de werknemers, omdat men de intentie heeft bekendgemaakt om vastgoed over te kopen van de Veiling Haspengouw", zegt Nicole Houbrechts, gewestelijke secretaris van ABVV Voeding.

 

Dat er werk wordt gemaakt van het redden van de banen is bijzonder belangrijk voor de vakbonden, die na een eerdere samenwerking met veilinggroep BelOrta op hun hoede zijn. "BelOrta heeft aanvankelijk vooral interesse getoond in de veiling zelf, in de telers. Maar wij als vakbonden verwijten BelOrta vooral dat ze weinig aandacht hebben besteed aan de toekomst van de werknemers."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.