Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

De groente- en fruitveilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten zijn vandaag gestart met fusiegesprekken. Beide bedrijven werken nu al heel nauw samen en dus worden er niet veel problemen verwacht tijdens de gesprekken.

 

600 miljoen euro omzet

Als de fusie er komt, dan wordt een bedrijf gecreëerd met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. “Op deze wijze wensen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten samen hun doelstelling van duurzame afzet van groenten en fruit aan een faire prijs sterker en beter te verwezenlijken”, zeggen de veilingen in een mededeling.

 

Belorta en Coöperatie Hoogstraten zijn allebei onderdeel van het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen, dat vorig jaar een omzet haalde van 926,4 miljoen euro. Coöperatie Hoogstraten was goed voor 218,7 miljoen euro van die omzet, terwijl BelOrta 400,4 miljoen euro toevoegde. Samen zijn ze dus goed voor meer dan twee derde van de omzet van het verbond.

 

BelOrta is zelf al het product van de fusies van Mechelse Veilingen, Brava, Greenpartners, Veiling Borgloon en Veiling Haspengouw en wil met de toevoeging van Coöperatie Hoogstraten nog een volgende stap zetten in de groei van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.