Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

Veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten praten over fusie

De groente- en fruitveilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten zijn vandaag gestart met fusiegesprekken. Beide bedrijven werken nu al heel nauw samen en dus worden er niet veel problemen verwacht tijdens de gesprekken.

 

600 miljoen euro omzet

Als de fusie er komt, dan wordt een bedrijf gecreëerd met een omzet van meer dan 600 miljoen euro. “Op deze wijze wensen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten samen hun doelstelling van duurzame afzet van groenten en fruit aan een faire prijs sterker en beter te verwezenlijken”, zeggen de veilingen in een mededeling.

 

Belorta en Coöperatie Hoogstraten zijn allebei onderdeel van het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen, dat vorig jaar een omzet haalde van 926,4 miljoen euro. Coöperatie Hoogstraten was goed voor 218,7 miljoen euro van die omzet, terwijl BelOrta 400,4 miljoen euro toevoegde. Samen zijn ze dus goed voor meer dan twee derde van de omzet van het verbond.

 

BelOrta is zelf al het product van de fusies van Mechelse Veilingen, Brava, Greenpartners, Veiling Borgloon en Veiling Haspengouw en wil met de toevoeging van Coöperatie Hoogstraten nog een volgende stap zetten in de groei van het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.