Vergunningsproblemen vertragen Belgische plannen Sligro | RetailDetail

Vergunningsproblemen vertragen Belgische plannen Sligro

Vergunningsproblemen vertragen Belgische plannen Sligro

Sligro gaat pas in 2018 een eerste eigen groothandel openen in België. Volgens het bedrijf is de vertraging te wijten aan tegenkanting van lokale concurrenten, waardoor het behalen van de vergunningen meer tijd in beslag neemt dan verwacht.

Voorsprong op Belgische groeiplannen

Oorspronkelijk was het nochtans de bedoeling dat Sligro eind vorig jaar of ten laatste begin dit jaar een eerste eigen groothandel zou openen in België. “Daarbij hadden wij reeds geanticipeerd op het verzet van onze concurrenten op het gebied van vergunningprocedures”, aldus directievoorzitter Koen Slippens in het jaarverslag van Sligro Food Group. “Helaas blijkt dat de concurrenten ervoor kiezen ons primair op deze wijze te bestrijden in plaats van met open vizier de concurrentie op de markt met ons aan te gaan.”

 

Sligro haalt momenteel al 39 miljoen euro omzet bij Belgische klanten, die het vanuit Nederland bevoorraadt of die naar de Nederlandse winkels in de grensstreek komen. Vorig jaar nam het ook de Belgische groothandel Java over, dat ook 106 miljoen euro omzet haalde in 2016. Bovendien raakte onlangs bekend dat het ook de Belgische horecagroothandel ISPC gaat overnemen, waardoor Sligro ondertussen wel voorligt op de oorspronkelijke groeiplannen in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.