Vergunningsproblemen vertragen Belgische plannen Sligro

Vergunningsproblemen vertragen Belgische plannen Sligro
Shutterstock

Sligro gaat pas in 2018 een eerste eigen groothandel openen in België. Volgens het bedrijf is de vertraging te wijten aan tegenkanting van lokale concurrenten, waardoor het behalen van de vergunningen meer tijd in beslag neemt dan verwacht.

Voorsprong op Belgische groeiplannen

Oorspronkelijk was het nochtans de bedoeling dat Sligro eind vorig jaar of ten laatste begin dit jaar een eerste eigen groothandel zou openen in België. “Daarbij hadden wij reeds geanticipeerd op het verzet van onze concurrenten op het gebied van vergunningprocedures”, aldus directievoorzitter Koen Slippens in het jaarverslag van Sligro Food Group. “Helaas blijkt dat de concurrenten ervoor kiezen ons primair op deze wijze te bestrijden in plaats van met open vizier de concurrentie op de markt met ons aan te gaan.”

 

Sligro haalt momenteel al 39 miljoen euro omzet bij Belgische klanten, die het vanuit Nederland bevoorraadt of die naar de Nederlandse winkels in de grensstreek komen. Vorig jaar nam het ook de Belgische groothandel Java over, dat ook 106 miljoen euro omzet haalde in 2016. Bovendien raakte onlangs bekend dat het ook de Belgische horecagroothandel ISPC gaat overnemen, waardoor Sligro ondertussen wel voorligt op de oorspronkelijke groeiplannen in België.