Verkoop Pro à Pro aan Metro afgerond

Verkoop Pro à Pro aan Metro afgerond

Verkoop Pro à Pro aan Metro afgerond

De Belgische Colruyt Group heeft de verkoop van zijn Franse dochter Pro à Pro aan het Duitse Metro-concern afgerond. De koopsom is niet bekendgemaakt, maar volgens beurshuis KBC Securities gaat het om 200 miljoen euro.

Officieel groen licht

In juli 2016 tekende Colruyt Group een overeenkomst met Metro Group rond de verkoop van zijn Franse foodservice Pro à Pro. Eind januari hebben de bevoegde mededingingsautoriteiten het noodzakelijke goedkeuringsproces afgerond. “De verkoop van Pro à Pro werd bijgevolg gefinaliseerd op 1 februari 2017. Op die datum werd de volledige eigendom van de Franse foodservice business Pro à Pro overgedragen aan Metro Group”, laat Colruyt weten in een persbericht.

 

De deal omvat zowel de merknaam en de operationele activiteiten als de distributiecentra, logistieke platformen en het vrachtwagenpark. Financiële details wil de groep uit Halle nog altijd niet verstrekken, maar “aan de hand van een berekening via multiples kwam analist Alan Vandenberghe van KBC Securities uit op een vermoedelijke waarde van 200 miljoen euro”, zo schrijft de financiële website Beursduivel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.