Verpakkingsvrije supermarkt Bag & Buy kan van start gaan

Verpakkingsvrije supermarkt Bag & Buy kan van start gaan

De Nederlandse ondernemer Wim van Dijk heeft via crowdfundingsite Doorgaan.nl voldoende geld weten op te halen om in Utrecht de eerste verpakkingsvrije supermarkt van Nederland op poten de kunnen zetten.

40 tot 50 filialen

Van Dijk had een doel van 75.000 euro voor ogen om Bag & Buy te kunnen openen, en dat bedrag heeft hij net voor het einde van de deadline weten op te halen. Hij wil graag voor het einde van volgend jaar de eerste vestiging openen, maar Van Dijk ziet al mogelijkheden voor 40 tot 50 filialen.

 

Bij Bag & Buy zullen veel droge producten verkocht worden, zoals noten, gedroogd fruit en muesli, maar daarnaast zullen er ook verse streekproducten te vinden zijn en olie, wijn en azijn uit dispensers. Zo moet het aantal verpakkingen tot een minimum herleid kunnen worden en kunnen klanten ook zelf de hoeveelheden bepalen.

 

Van Dijk vond inspiratie in de Verenigde Staten, waar Wholefoods een afdeling heeft waar gewerkt wordt met bulkverkoop, en in Duitsland, waar met Original Unverpackt een gelijkaardig concept is geopend. Ook in Antwerpen bestaat een winkel die als doel heeft geen extra afval te creëren.

Tags: