Versmarkt Van Heinde in Den Bosch opent op 20 november

Versmarkt Van Heinde in Den Bosch opent op 20 november

Ook Den Bosch krijgt een versmarkt: op 20 november opent Van Heinde in het Paleiskwartier. De nieuwe versmarkt van ruim 2000 m² is gevestigd in het gebouw van het voormalig Stedelijk Museum.

Dagelijks vers

Van Heinde, een initiatief van ondernemer Casper Schoenmakers, biedt dagelijkse versproducten voor de maaltijd thuis en verse maaltijden van het seizoen. De bezoeker kan er gerechten meenemen of ter plekke een maaltijd nemen in het restaurant, maar de ingrediënten voor de maaltijden zijn ook verkrijgbaar in Van Heinde.

 

Van Heinde wil zich onderscheiden als versmarkt waar producenten en consumenten elkaar in hun interesse voor smakelijk en voedzaam eten kunnen vinden, zo luidde een eerste aankondiging eind vorig jaar. Producenten krijgen met Van Heinde een alternatief afzetkanaal en de mogelijkheid om met consumenten nieuwe producten en concepten te testen. De producten hebben een traceerbare herkomst.

 

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) is een van de investeerders van de foodhal. De nieuwe versmarkt sluit aan op de ambities van het Innovatieprogramma Agrofood Brabant, waarmee Brabant een slimme en duurzame agrofoodregio in Europa wil worden.

Tags: