Versmarkt Van Heinde in Den Bosch opent op 20 november | RetailDetail

Versmarkt Van Heinde in Den Bosch opent op 20 november

Versmarkt Van Heinde in Den Bosch opent op 20 november

Ook Den Bosch krijgt een versmarkt: op 20 november opent Van Heinde in het Paleiskwartier. De nieuwe versmarkt van ruim 2000 m² is gevestigd in het gebouw van het voormalig Stedelijk Museum.

Dagelijks vers

Van Heinde, een initiatief van ondernemer Casper Schoenmakers, biedt dagelijkse versproducten voor de maaltijd thuis en verse maaltijden van het seizoen. De bezoeker kan er gerechten meenemen of ter plekke een maaltijd nemen in het restaurant, maar de ingrediënten voor de maaltijden zijn ook verkrijgbaar in Van Heinde.

 

Van Heinde wil zich onderscheiden als versmarkt waar producenten en consumenten elkaar in hun interesse voor smakelijk en voedzaam eten kunnen vinden, zo luidde een eerste aankondiging eind vorig jaar. Producenten krijgen met Van Heinde een alternatief afzetkanaal en de mogelijkheid om met consumenten nieuwe producten en concepten te testen. De producten hebben een traceerbare herkomst.

 

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) is een van de investeerders van de foodhal. De nieuwe versmarkt sluit aan op de ambities van het Innovatieprogramma Agrofood Brabant, waarmee Brabant een slimme en duurzame agrofoodregio in Europa wil worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.