Versmarkt Van Heinde in Den Bosch opent op 20 november | RetailDetail

Versmarkt Van Heinde in Den Bosch opent op 20 november

Versmarkt Van Heinde in Den Bosch opent op 20 november

Ook Den Bosch krijgt een versmarkt: op 20 november opent Van Heinde in het Paleiskwartier. De nieuwe versmarkt van ruim 2000 m² is gevestigd in het gebouw van het voormalig Stedelijk Museum.

Dagelijks vers

Van Heinde, een initiatief van ondernemer Casper Schoenmakers, biedt dagelijkse versproducten voor de maaltijd thuis en verse maaltijden van het seizoen. De bezoeker kan er gerechten meenemen of ter plekke een maaltijd nemen in het restaurant, maar de ingrediënten voor de maaltijden zijn ook verkrijgbaar in Van Heinde.

 

Van Heinde wil zich onderscheiden als versmarkt waar producenten en consumenten elkaar in hun interesse voor smakelijk en voedzaam eten kunnen vinden, zo luidde een eerste aankondiging eind vorig jaar. Producenten krijgen met Van Heinde een alternatief afzetkanaal en de mogelijkheid om met consumenten nieuwe producten en concepten te testen. De producten hebben een traceerbare herkomst.

 

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) is een van de investeerders van de foodhal. De nieuwe versmarkt sluit aan op de ambities van het Innovatieprogramma Agrofood Brabant, waarmee Brabant een slimme en duurzame agrofoodregio in Europa wil worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.