Vestiging Subway opent bij Gamma | RetailDetail

Vestiging Subway opent bij Gamma

Vestiging Subway opent bij Gamma

Bij een Gamma-vestiging in Amsterdam Zuidoost is sinds woensdag een filiaal van de broodjesketen Subway te vinden. De broodjeszaak heeft een eigen ingang, maar wel dezelfde openingsuren als de Gamma.

'Praktischer met een partner'

Het is niet ongewoon voor Subway om op een ongebruikelijke locatie een vestiging te openen: in Tilburg deelt Subway bijvoorbeeld een pand met New York Pizza. Volgens Maikel Mienies, mede-eigenaar van de vestiging bij Gamma, is dit de beste manier om te werken voor de keten.

 

"Op zoek naar filialen in het buitenstedelijk gebied is het praktischer om partners te vinden met bestaande panden", stelt Mienis. Er zullen vanuit het filiaal ook broodjes geleverd worden bij bedrijven uit de buurt.

 

Het eerste filiaal van Subway werd geopend in 1965 in Bridgeport, Connecticut in de Verenigde Staten. In 2008 werd de 30.000e vestiging geopend. In 2000 maakte de keten zijn overstap naar Nederland, waar ze momenteel ook al meer dan 150 filialen heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.