Vestigingen Bas en Digros worden Dirk | RetailDetail

Vestigingen Bas en Digros worden Dirk

Vestigingen Bas en Digros worden Dirk

De formules Bas van der Heijden en Digros staan op het punt te verdwijnen: binnenkort zullen de namen van de twee ketens verdwijnen van de gevel en vervangen worden door Dirk van den Broek. Dat bevestigt Detailresult, het moederbedrijf van de drie ketens.

Weinig andere veranderingen

Momenteel is Detailresult intern druk bezig met de voorbereidingen op de naamsverandering, zegt woordvoerder Fiona Wijnbergen aan Distrifood. "Deze verandering moet zorgen voor meer slagkracht, daadkracht en efficiëntie", heet het verder.

 

Voorlopig kan Wijnbergen nog geen einddatum op de operatie kleven of vertellen hoe de verandering zal gecommuniceerd worden aan de klanten van Bas en Digros. Wel wou ze kwijt dat voor het personeel en het assortiment weinig zou veranderen.

 

Detailresult Groep heeft in Nederland een kleine 300 winkels, waaronder vestigingen van supermarkten DekaMarkt, Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros. Daarnaast behoren onder andere ook Dirx-drogisterijen en Deka Tuin tot de groep.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.