Vijfde Belgische Jumbo opent met Hema-schap en zelfscan

Peter Isaac (Jumbo) en Carla Velghe (Hema)
Peter Isaac (Jumbo) en Carla Velghe (Hema) - Foto RetailDetail

In Deurne opende Jumbo z’n vijfde Belgische winkel. De retailer pakt er uit met twee primeurs: de nieuwe buurtsupermarkt heeft het eerste Hema-schap in België en is ook de eerste in het land met zelfscan.

 

Een verrijking voor de klant

De vijfde Jumbo in België is met zowat 1200 vierkante meter verkoopoppervlakte een pak kleiner dan z’n voorgangers, dus heeft de retailer keuzes gemaakt. Geen sushistand in deze winkel, wel zelfscan om een vlotte doorstroming aan de kassa’s te garanderen. Shoppers kunnen hun boodschappen scannen met een handscanner, of hun aankopen snel scannen aan het zelfscanmeubel.
 

De opvallendste nieuwigheid is het Hema-schap, dat in deze winkel vijf meter breed is. In grotere winkels kan dat tot tien meter gaan. Met een essentieel aanbod non-food vult Hema mooi het foodaanbod van Jumbo aan, zegt directeur Peter Isaac: “Het is een meerwaarde voor onze klant. Wij hebben zelf geen uitgebreid non-food assortiment en Hema is een mooi en sterk merk. We zien het als een verrijking voor onze klant. Eén van onze Zeven Zekerheden is het beste en breedste assortiment, en daar draagt dit schap toe bij.”

 

Twee sterke merken

“Als je kijkt naar de strategie van Jumbo, alles voor de klant, dan is dit nog meer alles,” vult Hema-directeur Carla Velghe aan. “Twee sterke Nederlandse merken samen, dat kan alleen maar succesvol zijn. En hier in Deurne vind je binnen een omtrek van vijf kilometer geen Hema.” Alle nieuwe Jumbo-winkels in België zullen vanaf nu met een Hema-assortiment openen, en ook de bestaande winkels krijgen in principe nog dit jaar een Hema-schap. “Dat is duidelijker voor de klant.”
 

In Nederland gaat de samenwerking tussen de twee retailers nog verder: daar neemt Jumbo vijftien vestigingen van Hema over. Ook in België neemt Jumbo op termijn twee panden van Hema over, maar welke winkels dat zijn, is nog niet bekend: “We zijn verschillende opties aan het bekijken, er zal snel duidelijkheid volgen,” zegt Carla Velghe.
 

Jumbo neemt in Deurne de plaats in van de voormalige Alvo-supermarkt Francken. Tegelijk nam de retailer ook de vestiging in Ranst over: die heropent in de tweede helft van november.