Vion Food heeft goed jaar achter de rug | RetailDetail

Vion Food heeft goed jaar achter de rug

Vion Food heeft goed jaar achter de rug

Vleesverwerker Vion Food heeft in 2014 een stuk beter gepresteerd dan in 2013. Het bedrijf spreekt daarbij zelf van een trendbreuk. Vion Food heeft tevens net een nieuwe CFO benoemd en verwacht deze zomer een nieuwe CEO.

Geen verkoop, wel nieuwe CFO

Vion Food maakte nog geen exacte cijfers bekend, maar liet wel al verstaan dat de resultaten beter waren dan in 2013. Daardoor gaan de plannen om het bedrijf geheel of gedeeltelijk te verkopen voorlopig: het management heeft nu besloten om zelf te saneren.

 

Enkele jaren geleden was Vion Food nog marktleider onder de Europese vleesverwerkers, maar de laatste tijd stapelden de verliezen zich op, waardoor het bedrijf zich voor een groot stuk moest terug trekken uit het buitenland.

 

Vanaf 1 april gaat Joost Sliepenbeek aan de slag als nieuwe CFO van het vleesbedrijf. Hij volgt in die functie Jacques Straathof op. Sliepenbeek komt over van Van Gansewinkel en werkte daarvoor onder andere bij Hema en C1000. Deze zomer moet er ook een opvolger komen voor ex-CEO Michiel Herkemij, die in januari na slechts een jaar de deur dicht trok bij Vion Food.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.