Vion Food heeft goed jaar achter de rug

Vion Food heeft goed jaar achter de rug

Vleesverwerker Vion Food heeft in 2014 een stuk beter gepresteerd dan in 2013. Het bedrijf spreekt daarbij zelf van een trendbreuk. Vion Food heeft tevens net een nieuwe CFO benoemd en verwacht deze zomer een nieuwe CEO.

Geen verkoop, wel nieuwe CFO

Vion Food maakte nog geen exacte cijfers bekend, maar liet wel al verstaan dat de resultaten beter waren dan in 2013. Daardoor gaan de plannen om het bedrijf geheel of gedeeltelijk te verkopen voorlopig: het management heeft nu besloten om zelf te saneren.

 

Enkele jaren geleden was Vion Food nog marktleider onder de Europese vleesverwerkers, maar de laatste tijd stapelden de verliezen zich op, waardoor het bedrijf zich voor een groot stuk moest terug trekken uit het buitenland.

 

Vanaf 1 april gaat Joost Sliepenbeek aan de slag als nieuwe CFO van het vleesbedrijf. Hij volgt in die functie Jacques Straathof op. Sliepenbeek komt over van Van Gansewinkel en werkte daarvoor onder andere bij Hema en C1000. Deze zomer moet er ook een opvolger komen voor ex-CEO Michiel Herkemij, die in januari na slechts een jaar de deur dicht trok bij Vion Food.

Tags: